Parlament: Nu vom mai avea voturi cu mâna

Din 21 februarie parlamentarii vor vota electronic şi la şedinţele comune, anunţă secretarul Camerei Deputaţilor, Georgian Pop.

Din 21 februarie, parlamentarii vor beneficia de sistem de vot electronic şi la şedinţele comune, au decis marţi Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

'Am aprobat un lucru foarte important, aşteptat de mult timp. (...) Lucrurile sunt avansate, secretarii generali de la Cameră şi Senat declanşează discuţiile cu furnizorul echipamentelor pentru a găsi soluţiile tehnice şi, în decurs de maxim o lună, termenul este 21 februarie, să găsim formula tehnică prin care senatorii şi deputaţii să voteze electronic şi la şedinţele comune', a afirmat secretarul Camerei Deputaţilor, Georgian Pop, după şedinţa Bpr.

[citeste si]

El a precizat că atât Camera Deputaţilor cât şi Senatul vor suporta cheltuielile aferente sistemului de vot electronic, 'pentru că e vorba de activităţi comune'. Georgian Pop a explicat că trebuie făcută o nouă bază comună de date.

'Vor fi, practic, trei sisteme de vot: doar pe Camera Deputaţilor, pentru şedinţele comune şi pe Senat. Practic, din 21 februarie, să sperăm că nu vom mai avea voturi cu mâna', a adăugat Pop.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25