Parlament, Camera Deputaților: Proiectul privind înfiinţarea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului, adoptat

[] []

11 sep 2019 / 12:53
Salveaza PDF Comentarii

Proiectul de lege privind înfiinţarea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România a fost adoptat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, cu 265 de voturi 'pentru' şi o abţinere.

Potrivit proiectului, muzeul are sediul în Calea Victoriei nr. 218. Finanţarea va fi asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România 'Elie Wiesel', din venituri proprii, donaţii şi sponsorizări. Muzeul are ca scop prezentarea şi promovarea istoriei culturii şi tradiţiilor comunităţii evreieşti din România, protejarea victimelor Holocaustului şi combaterea antisemitismului.

La finalul dezbaterilor pe acest proiect a fost ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor Holocaustului. Proiectul a fost iniţiat de deputatul Silviu Vexler, de la grupul minorităţilor naţionale, şi a fost adoptat de Senat pe 4 septembrie. Vexler a spus, la finalul votului, că adoptarea proiectului reprezintă un 'gest istoric şi moral' şi o 'reparaţie corectă'. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26