Ordonanța organizare DGPI, în Senat

Plenul Senatului va dezbate luni proiectul de lege pentru aprobarea OUG privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Direcţiei Generale de Protecţie Internă a Ministerului de Interne.

Proiectul are ca obiect de reglementare înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea DGPI, ca structură specializată cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, cu personalitate juridică, urmând a se desfiinţa Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă. 

În forma propusă de Guvern, directorul general al DGPI este cadru militar în activitate, numit în funcţie prin decizie a premierului la propunerea ministrului de Interne, cu avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. 

Camera Deputaţilor a adoptat actul normativ cu modificarea potrivit căreia directorul general al DGPI este cadru militar în activitate, numit în funcţie de către ministrul de Interne, cu avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. 

Comisia de apărare a Senatului a modificat, la rândul său, actul normativ adoptat de Camera Deputaţilor, în sensul că directorul general al DGPI este numit şi eliberat din funcţie de către ministrul de Interne. 

Secretarul Comisiei de apărarea Senatului, Nicu Fălcoi (USR), şi-a exprimat nemulţumirea faţă de amendamentul adoptat de Comisia de apărare, prin care sunt eliminate din procedura de numire a şefului DGPI avizul CSAT şi obligativitatea ca directorul acestei structuri să fie cadru militar în activitate. 

Raportul Comisiei de apărare şi proiectul de aprobare a Ordonanţei 76/2016 vor intra în dezbaterea plenului, transmite Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel