EXCLUSIV  Orban, preşedinte Camera Deputaţilor. AUR, sesizare la CCR. Augustin Zegrean: "Şanse minime de reuşită". Condiţie pentru sesizare

Augustin Zegrean, fost preşedinte al Curţii Constituţionale, a reacţionat în exclusivitate pentru DC NEWS cu privire la anunţul celor de la AUR, conform cărora Curtea Constituţională va fi sesizată în cazul alegerii lui Ludovic Orban ca preşedinte al Camerei Deputaţilor. 

„Noi aveam președintele Camerei Deputaților, care a declarat ședința închisă. Conform regulamentului, trebuia convocată o nouă ședință. Acest lucru nu s-a întâmplat, grupul parlamentar nu a mai fost convocat”, a spus liderul AUR.

„Vom face o sesizare în acest sens la Curtea Constituțională, pentru că avem precedente legale”, a mai declarat George Simion (AUR).

Augustin Zegrean, replică pentru AUR: Şanse minime

"Domnul Feodorovici a fost decan de vârstă până la depunerea jurământului de către parlamentari. După acel moment, dânsul şi-a încheiat misiunea. Rămâne de văzut, cu privire la sesizare, dacă AUR va aduna 50 de semnături. Pentru că ei nu sunt 50 în Camera Deputaţilor. Aşa spune legea! 50 de deputaţi sau 25 de senatori, şi nu se amestecă. Şansele sunt minime sau deloc, totuşi! Dacă au fost întrunite 50 la sută plus unu dintre voturi pentru alegere, atunci nu sunt probleme", a declarat Augustin Zegrean pentru DC NEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel