Orban nu are încă înlocuitor pentru Weber. Plen comun, convocat săptămâna viitoare

Guvernul României
Guvernul României

Rapoartele ANRE, CNA și Avocatului Poporului vor fi discutate săptămâna viitoare.

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a anunțat luni seară că Parlamentul se va reuni sătămâmna viitoare pentru a discuta asupra rapoartelor ANRE, CNA și Avocatului Poporului.

„Am hotărât să convocăm un plen comun săptămâna viitoare pe mai multe subiecte: raportul ANRE pe 2018, 2019 și 2020; raportul cu privire la instituția Avocatului Poporului; raportul CNA și mai sunt câteva puncte pe care le vom introduce pe ordinea de zi a plenului”, a transmis Ludovic Orban, în Parlament, la finalul zilei de luni.

Întrebat de jurnaliști dacă a găsit un înlocuitor pentru funcția de Avocatul Poporului, Orban a răspuns: „Este încă în discuție. Decizia care a fost luată a fost să respingem raportul și, evident, să se întocmească raportul și pe celelalte revocări, după ce vom respinge în plen și celelalte raporturi”.

Alocațiile copiilor nu cresc, a anunțat ulterior președintele PNL

Președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a anunțat că alocațiile copiilor nu cresc de la 1 iulie, așa cum prevedea inițial calendarul Guvernului.  Alocațiile copiilor nu cresc de la 1 iulie, a spus, luni, președintele PNL, Ludovic Orban. El a declarat că o primă tranșă, de 20%, va fi la 1 ianuarie 2022.

Orban a spus, luni, că va fi menținut angajamentul coaliției de a realiza dublarea alocațiilor conform legii. „Am stabilit să crească alocațiile. Următoarea creștere va fi de la 1 ianuarie 2022, așa cum este amendamentul la legea de adoptare a ordonanței care a trecut de Senat și care este în dezbaterea Camerei Deputaților”, a spus președintele PNL. Întrebat ce se va întâmpla dacă legea care prevede noul calendar va fi atacată la Curtea Constituțională, Orban a spus că s-a discutat această eventualitate. „Dacă va fi atacată la Curte, Guvernul trebuie să fie pregătit să dea OUG.”

Orban spunea încă de la finalul lunii mai că nu există resurse pentru creșterea alocațiilor 

La finalul lunii mai, președintele PNL, Ludovic Orban, declara că nu există resurse care să permită încă o creștere a alocațiilor în acest an, ci abia anul viitor, în 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel