Orban despre o eventuală schimbare de la şefia Camerei Deputaţilor și mesaj către prefecți

Foto: captură video Camera Deputaților
Foto: captură video Camera Deputaților

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, sâmbătă, că va respecta o eventuală decizie de înlocuire a sa de la conducerea Camerei Deputaţilor, dacă va pierde alegerile interne în faţa premierului Florin Cîţu şi dacă viitoarele structuri de conducere ale partidului vor stabili acest lucru după Congresul PNL din toamna acestui an.

Întrebat, în cadrul unei conferinţă de presă susţinute la Botoşani, dacă din septembrie va mai fi preşedintele Camerei Deputaţilor, Orban a declarat: "Orice decizie ulterioară Congresului va fi luată de către forurile statutare ale PNL. Eu sunt un om care respect bazele democraţiei - legitimitate, reprezentare, autoritate, iar în PNL sunt un om care respect Statutul şi deciziile organismelor statutare care iau decizii în acest sens", transmite Agerpres.

Ludovic Orban s-a întâlnit, sâmbătă, la Botoşani, cu conducerea filialei teritoriale a PNL, dar şi cu membrii formaţiunii politice pe care o conduce. De asemenea, el are în program o întâlnire la Flămânzi cu primarii PNL din judeţul Botoşani.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, s-a pronunţat "categoric", sâmbătă, împotriva implicării prefecţilor şi subprefecţilor în competiţia internă pentru şefia partidului.

El a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Botoşani, că a făcut un apel către toţi prefecţii şi subprefecţii, dar şi către şefii de agenţii şi secretarii de stat să dovedească neutralitate şi să nu se implice în lupta politică din PNL.

"Categoric nu. Asta am şi cerut, neutralitate din punct de vedere politic intern, în competiţia internă, pentru că ei au şi funcţii administrative şi nu este bine să manifeste un partizanat pentru un candidat sau altul. O să vă spun şi de ce. Prefecţii şi subprefecţii sunt reprezentanţii Guvernului în teritoriu. Ei, din punct de vedere administrativ, sunt subordonaţi Guvernului şi premierului. Dacă ei se poziţionează în favoarea premierului, toată lumea poate să suspecteze că se datorează subordonării administrative. Dacă se poziţionează de partea mea, lumea poate să speculeze că ei nu respectă ierarhia administrativă şi sunt practic împotriva lui Cîţu. Asta e o chestiune de principiu. De regulă, toţi cei care au funcţii de demnitate publică, secretari de stat, preşedinţi de agenţii, prefecţi, subprefecţi, din punctul meu de vedere, trebuie să manifeste o neutralitate politică. Sigur că ei vor veni la Congres, ei vor vota, dar, cel puţin asta a fost rugămintea mea către toţi - să nu se manifeste public, partizan, de partea unuia sau altuia dintre candidaţi", a afirmat Orban.

De asemenea, liderul liberal le-a recomandat prefecţilor să nu candideze pentru funcţia de preşedinte în filialele teritoriale ale PNL din ţară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel