Olimpice: Două sportive depistate pozitiv după reanalizarea eşantioanelor de la JO 2012

Două sportive care au concurat la Jocurile Olimpice de vară ediţia 2012 de la Londra au fost depistate pozitiv la steroizi anabolizanţi, în urma retestării eşantioanelor care le-au fost recoltate în urmă cu şapte ani, a anunţat vineri Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), citat de agenţia Reuters.

Halterofila armeană Meline Daluzian, care a concurat la categoria 69 kg, a fost depistată pozitiv la steroidul turinabol, în timp ce săritoarea în lungime letonă Ineta Radevica, clasată pe locul al patrulea în concursul olimpic, a fost testată pozitiv la un alt steroid, oxandrolon.

Ambele sportive, retrase între timp din activitate, urmează să fie sancţionate de federaţiile din ţările lor pentru utilizarea de substanţe interzise. CIO păstrează eşantioanele de la Jocurile anterioare, pe care le testează cu ajutorul unor metode care nu existau la momentul respectiv, în căutarea unor substanţe necunoscute atunci, în cadrul eforturilor de a-i proteja pe sportivii 'curaţi' şi de a păstra integritatea competiţiei. Începând cu ediţia 2004, de la Atena, a Jocurilor Olimpice, eşantioanele recoltate sunt păstrate şi reanalizate în mod sistematic.

Peste 110 de rezultate anormale au fost depistate începând cu Olimpiada din capitala Greciei, în urma reanalizării probelor, zeci dintre ele provenind de la sportivi care au participat la Jocurile de la Londra. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel