Olguţa Vasilescu. Cartonaş roşu şi brevet pentru salariul negativ, de la PNL

Deputatul PNL Mara Calista a criticat-o luni pe Lia Olguţa Vasilescu, ministru al Muncii, pentru scăderile salariale, acordându-i acesteia 'cartonaşul roşu' şi 'brevetul pentru salariul negativ'.

'În ultimul an vedem o Românie care suferă de o boală incurabilă, se numeste fiscalitate haotică cronică. (...) Doamna ministru, astăzi primiţi cartonaşul roşu. Este simbolul sancţiunii pe care o meritaţi cu vârf şi îndesat pentru proasta gestiune a ministerului, pentru (...) faultul adus pieţei muncii din România pentru toate categoriile socio-profesionale, pentru minciuna adresată cu nonşalanţă şi fără scrupule, pentru lipsa de capacitate de a repara inechităţile. Cârpeala prin ordonanţe de urgenţă, doamna ministru, nu este reparaţie. Scădeţi salariile din cauza minciunii promisiunilor electorale din campanie, când aţi fluturat demagogic procentul de 25%, scădeţi salariile pentru că angajatul va suporta în întregime contribuţiile sociale. (...) Doamna ministru, vă arătăm că printr-un profesionalism multidisciplinar nedezvoltat aţi reuşit nu în performanţă să dezvoltaţi ceva ce nimeni, dar absolut nimeni nu s-a gândit până acum, oameni care să muncească legal şi pentru acest drept garantat de Constituţie să fie nevoiţi să aducă bani de acasă ca să îşi plătească dările la stat. (...) PNL crede că meritaţi un premiu pentru invenţia economică şi fiscală a anului 2017 - brevetul pentru invenţia salariului negativ. Vi-l înmânez personal pentru că veţi rămâne în istorie cu această realizare ruşinoasă', a spus Mara Calista, la dezbaterea moţiunii simple 'Lia Olguţa Vasilescu - ministrul minciunii şi al injustiţiei sociale' depusă de PNL.

Ea a arătat că ministrul Muncii promovează un paradox - reduceri de venituri pe fondul unui trend ascendent al economiei. Potrivit acesteia, salariile sunt scăzute din cauza 'promisiunilor demagogice' din campanie ale actualei majorităţi. Deputatul PNL a dat exemple de salarii scăzute din mai multe domenii, arătând că aceştia nu sunt bugetari de lux.

[citeste si]

De asemenea, ea a precizat că există scăderi la indemnizaţiile primite de mame, iar angajaţii part-time trebuie să aducă bani de acasă. Mara Calista a subliniat că există 'creşteri spectaculoase' de 1 leu la profesori şi de 2 lei la personalul auxiliar. În opinia ei, mediul privat este singurul care produce PIB real, însă este 'sufocat cu jigniri' de ministrul Muncii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel