Olandezul Niyck de Vries a cucerit titlul de campion în Formula 2

Pilotul olandez Nyck de Vries (ART Grand Prix) a cucerit titlul de campion în Formula 1, sâmbătă, pe Autodromul din Soci (Rusia), informează AFP.

De Vries, în vârstă de 24 ani, a obţinut patru victorii şi a urcat de 11 ori pe podium pe parcursul sezonului 2019, plecând de cinci ori din pole position. Cu trei etape înainte de final, el nu mai poate fi ajuns în clasamentul piloţilor.

Trecut prin filiera tinerilor piloţi ai echipei de Formula 1 McLaren, Nyck de Vries concurează în Formula 2 din 2017. El s-a clasat pe locul al şaptelea în primul sezon şi pe poziţia a patra în cel de-al doilea.

De Vries se va alătura echipei Mercedes în Formula E, rezervată monoposturilor electrice, pentru sezonul 2019-2010, care va debuta pe 22 şi 23 decembrie, cu un dublu ePrix, în Arabia Saudită.

Actualul sezon din Formula 2 a fost îndoliat de decesul francezului Anthoine Hubert, victima unui accident pe circuitul belgian de la Spa-Francorchamps, pe 31 august. Americanul Juan Manuel Correa, implicat în accidentul respectiv, urmează să fie supus duminică unei intervenţii chirurgicale la piciorul drept.

Nyck de Vries îi succede în palmaresul Formulei 2 monegascului Charles Leclerc şi britanicului George Russell, ambii promovaţi între timp în Formula 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel