O maimuță evadată de la Zoo a făcut circ în tot orașul

zoo Bucuresti
zoo Bucuresti

Profitând de neglijența îngrijitorilor, o maimuță din specia macac a evadat de la Grădina Zoologică din Piatra Nemț.

 O maimuţă din specia macac a evadat, sâmbătă, din grădina zoologică din Piatra Neamţ şi s-a refugiat pe o casă situată în apropiere.


Primarul Dragoş Chitic a declarat, pentru Agerpres, că maimuţa a reuşit să fugă din neglijenţa angajaţilor, în timp ce încercau să o transfere dintr-un ţarc în altul.

Din primele informații, oferite de administratorul Parcului Zoo, s-au importat maimuțe noi care trebuiau să fie duse pentru control sanitar și deparazitare. În momentul când s-a făcut transferul (în jurul orei 9:00 – 10:00) pentru transport, a scăpat una dintre maimuțe (un mascul din specia Macac). Îngrijitorii n-au zis nimic, sperând că maimuța care urcase pe acoperișul unei case de lângă Parcul Zoo se va întoarce singură. N-a fost așa, iar în jurul prânzului, câțiva trecători au văzut-o cum sărea de pe o casa pe alta și au dat alarma, scrie site-ul Știri-Neamț.ro.

[citeste si] 

Singurul veterinar cu armă tranchilizantă lipsea din județ

Din păcate, singurul medic veterinar autorizat să folosească o armă cu tranchilizante, lipsea din județ, așa că au în capturarea maimuței au pornit doi îngrijitori de la zoo. Fără nicio reușită. Maimuța a sărit de pe o casă pe alta, a și coborât, a făcut spectacol, dar tot n-a putut fi prinsă.

Cu timpul s-au adunat şi mulţi curioşi, iar agitaţia a speriat şi mai tare maimuţa. Până la urmă, s-a luat decizia ca să fie așteptat macacul să se întorcă singură în adăpostul e care îl cunoaște.
Potrivit lui Chitic, luni va fi analizat contractul pe care îl are Primăria cu firma care a câştigat licitaţia privind administrarea grădinii zoologice şi vor fi luate măsurile care se impun.

UPDATE. În cele din urmă, maimuța care evadase a fost capturată prin tranchilizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel