O descoperire misterioasă fascinează lumea ştiinţifică

Oamenii de ştiinţă spun că un cadavru descoperit în urmă cu doi ani şi un craniu expus pe un perete, în sala de sport a unui liceu din Alasaka, aparţin unei noi specii de balenă.

Cu toate acestea, existenţa acesteia nu poate fi dovedită, deoarece experţii nu au surprins până acum niciun exemplar în viaţă. 

În urmă cu doi ani, un profesor de biologie descoperea în zona insulei St. George, din arhipelagul Pribilof, situat în Marea Bering, ceea ce părea cadavrul unei creaturi marine neobişnuite. Imediat, bărbatul din Alaska a luat legătura cu un cercetător din zonă care a presupus că trupul mort era cel al unei balene gri cu cioc. La o examinare atentă s-a constatat însă că individul avea pielea mult prea închisă la culoare, avea aripioara dorsală mult prea mare şi era prea masiv pentru a fi un adult din specia menţionată. 

Într-un studiu publicat marţi, 26 iulie, se menţionează faptul că animalul descoperit în Alaska nu este sub nicio formă o balenă cu cioc, ci o specie cu totul nouă: un cetaceu cunoscut deja de pescarii japonezi sub denumirea de ,,karasu" (,,corb"). Individul, încadrat în genul ,,Berardius", este complet diferit faţă de celelalte mamifere similare identificate până acum în zona Pacificului de Nord.

Animalul marin trebuie cercetat în detaliu, pentru a i se cunoaşte caracteristicile şi a fi denumit. Chiar dacă acest lucru nu s-a întâmplat încă, Philip Morin crede cu tărie că individul descoperit face parte dintr-o nouă specie de balene, scrie nationalgeographic.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel