Numire controversată la Ministerul Culturii. Scandal de notorietate în epoca Băsescu

Numire surprinzătoare în Guvernul Cioloș.

Corina Şuteu a fost numită secretar de stat la Ministerul Culturii printr-o decizie semnată de premierul Dacian Cioloş şi publicată marţi în Monitorul Oficial.

Scandalul cu poneiul roz

Corina Șuteu a ocupat funcţia de director al Institutului Cultural Român din New York în epoca scandalului cu poneiul roz. 

„Obscenitate", „nazism" şi „antisemitism"

Scandalul Poneiului roz, expoziţia de street art "Freedom for Lazy People" a artiştilor români IRLO, Omar şi Nuclear Fairy, deschisă în lunile iunie-august 2008 la Galeria Română din New York a stârnit controverse. Un ponei roz cât o palmă cu o zvastică pe crupa lui a stârnit acuzații de antisemitism și o campanie de denigrare publică a lui Horia Roman Patapievici și a Corinei Șuteu de la ICR.

(w670)

Șase ani la ICR din New York

Corina Şuteu şi-a început cariera în calitate de critic de teatru în România. În 1991, a devenit director al Uniunii Teatrale din România (UNITER), iar în 1995 a devenit director al Mastere Specialisee Europeen en Management des entreprises culturalles (Dijon, Franta) şi preşedinte al Forumului reţelelor culturale europene. În 1998 a fondat asociaţia ECUMEST. Între 2005 - 2006 a editat cartea "Arts Politics and Change" (ca urmare a programului "Policies for culture"), publicată la Amsterdam, şi a lansat la Columbia University volumul "Another Brick in the Wall, a Critical Overview of Cultural Management in Europe". A ocupat funcţia de director al Institutului Cultural Român din New York în perioada 2006 - 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel