Numărul parlamentarilor l-a depășit pe cel al locurilor. Ce propune Dragnea

MOTIUNE DE CENZURA - OPRITI GUVERNUL SANTAJABIL - USL - PARLAMEN
MOTIUNE DE CENZURA - OPRITI GUVERNUL SANTAJABIL - USL - PARLAMEN

Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, a prezentat, astăzi, o situație care poate genera probleme în Parlament. El a declarat că Legislativul nu va avea destule locuri față de câți deputați și senatori se estimează că vor obține mandate.

„Conform numărătorii paralele, pe bază de procese-verbale din secţiile de votare, am ajuns la concluzia că în viitorul Parlament vor fi 550 de deputaţi şi senatori. Plenul mare al Parlamentului nu are decât 501 scaune. Probabil cei care vin de pe locruile 2 şi 3 vor trebui să stea la balcoane”, a spus Dragnea, potrivit Cotidianul.

Dragnea a precizat că la Camera Deputaţilor vor fi 382, cu un plus de 49 de mandate faţă de numărul actual de deputaţi, iar viitorul Senat va avea 168 de mandate, cu un plus de 31 de mandate faţă de numărul actual de senatori.

În 2011 şi la începutul acestui an, liderii USL au înregistrat o propunere legislativă privind votul uninominal pur, adică exact ceea ce cerea Traian Băsescu în 2007. Dacă ar fi devenit lege, nu ar fi condus la creşterea numărului de parlamentari. PDL a contestat însă proiectul de lege la CCR, iar judecătorii pro-Băsescu au adus elemente de neconstituţionalitate, potrivit Cotidianul. Drept urmare, s-a mers acum tot pe legea din 2008, considerată de toată lumea foarte proastă, pentru că permite unor candidaţi care pierd alegerile să ajungă în Parlament, inclusiv prin atribuire de mandate suplimentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel