Update: Imagini de la locul accidentului. Ce se întâmplă cu polițistul care a accidentat mortal o fetiță, pe trecerea de pietoni

Purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București a oferit mai multe informații în privința accidntului mortal provocat de un polițist aflat în timpul serviciului. 

Update. Au apărut imagini noi de la locul accidentului, difuzate de Antena 3, în care un polițist a dat cu mașina peste două fete de 11 ani. În unul dintre cadre se poate vedea cum agentul se apleacă în fața mașinii, pe locul unde se presupune că ar fi una dintre victime. 

Știrea inițială

Purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București, comisar-șef de poliție Diana Sarca, a oferit mai multe informații oficiale legate de accidentul în care un polițist a dat cu mașina peste două minore, una dintre ele decedând în urma impactului. 

”Nu este o seară bună pentru nimeni, nici pentru mine, nici pentru colegii mei. Este o întâmplare pe care nici măcar nefericită nu pot să o caracterizez, este sfâșietoare și condoleanțe familiei în primul rând. Am precizat și astăzi: tipul și caracterul misiunii pe care o îndeplinea astăzi fac obiectul unor verificări”, a precizat Diana Sarca la Antena 3. 

”Stați puțin doamnă, la ce oră s-a întâmplat tragedia asta?”, a intervenit Mihai Gâdea. 

”La 13:32, polițistul care se afla la volan este cel care a inițiat și primul apel la 112 și a solicitat sprijin medical”, a spus reprezentanta poliției. 

”Era și culmea să nu sune primul la 112, era culmea să și fugă. Dar de la 13:32 și până la această oră, dumneavoastră nu ne puteți spune dacă era în misiune sau nu?”, a spus Mihai Gâdea. 

”Era în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Acest lucru este clar, era de serviciu. Trebuia să ducă astăzi anumite citații către persoane ce urmau să fie audiate și, de asemenea, urma să audieze anumite persoane. Faptul că se deplasa cu semnalele luminoase, modul în care s-a deplasat, viteza pe care a avut-o, toate aceste aspecte fac obiectul anchetei. Va trebui să se stabilească clar, avea o urgență reală sau nu era o urgență reală? Se deplasa cu viteza legală sau nu se deplasa cu viteza legală? Avea semnalele pornite în mod regulamentar sau nu? Sunt date care fac parte din anchetă. La acest moment vorbim despre două anchete. Vorbim despre ancheta penală, în care s-a înregistrat evenimentul rutier, care vizează o anchetă disciplinară, vorbim despre două aspecte. Apelul a fost formulat în sistem de 112 și automat au intrat în legătură toți cei care au competență în această zonă. Adică vorbim și de ambulanță și de poliție”, a răspuns Sarca. 

Nu se știe dacă a fost audiat

Purtătorul de cuvânt a mai precizat că nu există informații cu privire la audierea polițistului. 

”Nu vă pot spune dacă până la acest moment a fost audiat sau nu. Din datele pe care le am, știu că a fost condus la audieri. Ancheta este coordonată de către un procuror. A fost testat cu aparatul etilotest și rezultatul a fost zero. De asemenea, au fost recoltate probe biologice. Urmează să se stabilească”, a mai spus la Antena 3 purtătorul de cuvânt. 

Agentul de politie a terminat în promoția din 2017 a unei instituții de pregătire a forțelor de ordine. Potrivit surselor Antena 3, polițistul nu avea niciun girofar pornit și plecase de la secție cu o oră înainte de accident. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel