Novak Djokovic a fost ales sportivul anului în cadrul Galei Premiilor Laureus

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Jucătorul de tenis sârb Novak Djokovic, ocupantul primului loc în clasamentul ATP, a fost desemnat sportivul anului la cea de-a 25-a ediție a Premiilor Laureus, Oscarurile pentru sport.

Djokovic a avut un sezon 2023 remarcabil, în timpul căruia a obținut 24 de titluri de Mare Șlem, incluzând victoriile de la Australian Open, Roland Garros și US Open.

El a obținut pentru a cincea oară în cariera sa Premiul Laureus destinat celui mai bun sportiv al lumii, pe care l-a mai câștigat în anii 2012, 2015, 2016 și 2019.

În cadrul categoriei feminine, distincția pentru cea mai bună sportivă a fost acordată fotbalistei spaniole Aitana Bonmati, care a câștigat Balonul de Aur în 2023.

Bonmati a primit această recunoaștere în urma unui sezon remarcabil, în care a obținut toate trofeele, atât la nivel de echipă, cât și individual, alături de FC Barcelona şi selecţionata Spaniei.

Tenismanul spaniol Rafael Nadal a fost apreciat pentru fundația sa și pentru proiectele educaționale pe care le-a desfășurat în India și Spania

Jucătorul englez Jude Bellingham, care se află la Real Madrid și a câștigat trofeul Golden Boy, a fost și el distins cu premiul pentru revelația mondială a anului, în urma debutului excepțional în echipamentul madrilen, la o vârstă fragedă de doar 20 de ani.

Echipa națională feminină de fotbal a Spaniei, care a obținut două trofee majore în jumătate de an - Cupa Mondială și Liga Națiunilor - a fost aleasă echipa anului.

Gimnasta americană Simone Biles, a fost onorată cu premiul Laureus pentru "revenirea anului", în timp ce tenismanul spaniol Rafael Nadal a fost apreciat pentru fundația sa și pentru proiectele educaționale pe care le-a desfășurat în India și Spania, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel