Noua Constituție: "Nihil sine Deo" ca deviză a României, respinsă

Propunerea formulei "Nihil sine Deo" (Nimic fără Dumnezeu), ca deviză a României a fost respinsă de Comisia pentru revizuirea Constituției. Propunerea iniţiată de deputatul Eugen Nicolicea şi senatorul Ioan Toma nu a întrunit, joi, numărul necesar de voturi.

Propunerea a întrunit 11 voturi "pentru", 8 voturi "împotrivă" şi nicio abţinere, fiind considerată neadoptată întrucât nu a întrunit majoritatea de două treimi, cu care se adoptă amendamentele în comisia de revizuire a Constituţiei.

 Această propunere a fost disputată în comisie, în condiţiile în care mai mulţi membri, inclusiv preşedintele Senatului, Crin Antonescu, au susţinut introducerea devizei "Nihil sine Deo" ca deviză a statului român.

 Argumentele aduse în favoarea introducerii acestei devize au vizat caracterul istoric, de tradiţie, al acesteia, fiind deviza Casei Regale, dar şi faptul că este o formulă simbolică, de prestigiu pentru România.

 Argumentele contra, ridicate de deputaţii Petre Roman şi Marton Arpad, au vizat faptul că o astfel de deviză, introdusă în corpul Constituţiei, la unul dintre articole, produce efecte juridice şi, pe de altă parte, corespunde unui anumit tip de regim politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel