Nicolae Manolescu a fost reales președinte al Uniunii Scriitorilor

manolescu
manolescu

Nicolae Manolescu a fost reales, luni, pentru al treilea mandat în funcţia de preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România. Pentru cel de-al treilea manda, Manolescu doreşte să stabilizeze financiar Uniunea şi să creeze scriitorului "un statut cuviincios".

Nicolae Manolescu a fost ales, luni, preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România (USR), pentru a treia oară consecutiv, a declarat pentru Agerpres Gabriel Chifu, ales vicepreşedinte al USR.

În cadrul şedinţei Consiliului Naţional al USR au fost deschise plicurile cu voturile exprimate în filialele Uniunii. În urma numărării voturilor, Nicolae Manolescu a fost ales preşedintele USR cu 705 voturi, în timp ce contracandidatul său, Dan Mircea Cipariu, a obţinut 196 de voturi, 37 de voturi fiind anulate.

Varujan Vosganian a fost ales în funcţia de prim-vicepreşedinte, iar Gabriel Chifu în funcţia de vicepreşedinte.

Nicolae Manolescu a fost ales iniţial în funcţia de preşedinte al USR în anul 2005 şi a fost reales în această funcţie în noiembrie 2009. Cel de-al doilea mandat al lui Nicolae Manolescu în fruntea Uniunii Scriitorilor expiră în noiembrie 2013.

USR are 2.400 de membri, care activează în cele 12 filiale regionale organizate în România şi filiala Chişinău.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26