Nemții se plâng de faptul că nu au primit mâncare caldă la Jocurile Olimpice. Americanii au venit cu paste de acasă

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Sportivii internaționali se confruntă cu o situație delicată la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing.

După ce vântul puternic i-a forțat pe organizatorii Jocurilor Olimpice să amâne evenimentul emblematic alpin de coborâre masculină, antrenorul Germaniei s-a plâns că nu există mâncare caldă disponibilă pentru sportivii care concurează pe noul traseu supranumit „The Rock”.

„Cateringul este extrem de discutabil, pentru că într-adevăr nu este deloc catering... M-aș fi așteptat de la Comitetul Olimpic să fie capabil să ofere mese calde”, a spus Christian Schwaiger reporterilor.

„Nu există mese calde. Există chipsuri, niște nuci, niște ciocolată și nimic mai mult. Acest lucru arată o lipsă de concentrare pe sportul de înaltă performanță”, a spus el, adăugând că este o situație diferită față de alte competiții, ca de exemplu la Cupa Mondială.

Traseul alpin de lângă Yanqing, cu zăpadă 100% artificială, teleschiuri, gondole, drumuri și locuri de cazare, a fost realizat exclusiv pentru Jocurile Olimpice din 2022 și nu au mai fost folosite niciodată într-un eveniment mare până acum.

Schwaiger a cerut ca serviciul de catering să fie îmbunătățit, cu câteva zile în urmă, dar a precizat că nu a existat vreo schimbare. Cu toate acestea, mâncarea din satul atleților din apropiere a fost grozavă, a mai spus el.

Sportivii din SUA au venit cu mâncare de acasă

Între timp, echipa din SUA a venit pregătită cu mâncare de acasă, cum ar fi pungi de paste care au nevoie doar de apă fierbinte pentru a fi pregătite.

În timp ce alte evenimente mari oferă de obicei un bufet pentru sportivi, protocoalele mai stricte privind coronavirusul ar putea fi motivul pentru serviciul de catering rece, a declarat o purtătoare de cuvânt a echipei din SUA, adăugând că este posibil să se aducă mâncare din satul atleților.

Matthias Mayer, sportiv din Austria, a spus că și echipa austriacă a adus și mâncare pe munte, deși o masă caldă chiar înainte de competiție nu era propice pentru a produce performanțe de top, scrie Reuters.

Au început Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 - Galerie foto de la ceremonia de deschidere

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing a început vineri, pe Stadionul Olimpic Cuib de pasăre. Capitala Chinei devine astfel primul oraş care găzduieşte atât Jocurile Olimpice de vară (2008), cât şi Jocurile Olimpice de iarnă (4-20 februarie 2022).

Cea de-a XXIV-a ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă se va desfăşura în perioada 4-20 februarie.

Deschiderea oficială a fost precedată de discursurile lui Cai Qi, preşedintele comitetului de organizare, şi Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (vezi GALERIE FOTO AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel