Neamţ: Trupe din opt ţări, la Festivalul de Teatru Piatra-Neamţ

Trupe de teatru din opt ţări vor fi prezente la a 31-a ediţie a Festivalului de Teatru Piatra-Neamţ, manifestare care va avea loc în perioada 18 septembrie - 2 octombrie. 

Vor fi spectacole ale unor teatre din Franţa, Germania, Moldova, Polonia, Slovacia, Spania, Turcia şi România, potrivit unui comunicat de presă remis, joi, AGERPRES, de conducerea Teatrului Tineretului din Piatra-Neamţ, organizatorul festivalului. 

Tema acestei ediţii este SUCCES şi se doreşte a fi o invitaţie la meditaţie, în cheie critică şi ironică, asupra poveştilor de şi despre succes ale societăţii de astăzi şi din trecutul recent, se menţionează în comunicatul de presă. 

Ne dorim ca Festivalul să fie un punct de întâlnire pentru generaţii diferite de artişti şi de spectatori, pentru oameni de teatru din diverse părţi ale Europei, pentru experienţe şi perspective provocatoare atât pentru teatru, cât şi pentru alte arte (film, muzică, dans, arte vizuale), se arată în comunicat. 

O parte dintre spectacole vor fi prezentate şi în municipiul Roman, după ce anul trecut s-au jucat spectacole şi la Tîrgu Neamţ. 

În cadrul festivalului vor avea loc 29 de spectacole, 4 concerte, 5 ateliere, 4 lansări de publicaţii, 2 proiecţii de film documentar şi 24 de sesiuni de discuţii cu publicul. 

Din selecţia festivalului fac parte spectacole de dramaturgie contemporană care pun în discuţie subiecte de interes pentru societatea de azi, teatru documentar, spectacole semnate de regizori sub 30 de ani, proiecte artistice cu componentă educaţională, spectacole pentru public tânăr şi foarte tânăr. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel