Nataţie: James Magnussen, dublu campion mondial, se retrage

Australianul James Magnussen, dublu campion mondial la înot, a anunţat, miercuri, că se va retrage din activitatea competiţională după o carieră de un deceniu în cursul căreia a obţinut 15 medalii la marile competiţii internaţionale, informează AFP. 

În vârstă de 28 de ani, Magnussen, supranumit 'Racheta', luptă de mai mulţi ani cu probleme la un umăr, iar acum decis că a sosit momentul să se retragă. 'Mi-am luat un răgaz pentru a lua cea mai bună decizie şi pentru a mă asigura că sunt în cele mai bune condiţii mentale şi fizice înainte de a-mi anunţa retragerea', a declarat australianul.

'La 28 de ani, simt că aş fi putut înota şi la viitoarele Jocuri Olimpice. Dar cu ambiţiile pe care le-am avut pe parcursul anilor şi aşteptările ridicate pe care le am, cred că este momentul potrivit pentru a mă îndepărta de sport', a declarat el. Înotătorul australian a câştigat două titluri de campion mondial în proba de 100 m liber, în 2011 la Shanghai şi în 2013 la Barcelona. O accidentare l-a împiedicat să-şi apere titlul în 2015. El a obţinut medalia de argint în aceeaşi probă la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 şi a câştigat patru medalii, dintre care două de aur, la Jocurile Commonwealth-ului în 2014 la Glasgow, scrie Agerpres.

După o operaţie la umăr în 2015, el a revenit în competiţie în 2016 la JO de la Rio, unde a obţinut o medalie de bronz cu echipa Australiei la ştafetă 4x100 m liber. Anunţul retragerii lui Magnussen intervine cu o săptămână înaintea selecţiilor pentru Campionatele Mondiale, programate în perioada 21-28 iulie Gwangju (Coreea de Sud). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel