Nataţie: Ziua Internaţională a Înotului va fi sărbătorită în România la 6 iulie

Ziua Internaţională a Înotului (World Aquatics Day), prin care se încurajează practicarea sporturilor acvatice, va fi sărbătorită în premieră în România, pe 6 iulie, conform unei decizii a Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM).

Evenimentul se va desfăşura la Bucureşti, Izvorani, Galaţi şi Piteşti, conform unui comunicat de presă publicat, luni, pe site-ul oficial al FRNPM.

'În ceea ce priveşte România, în şedinţa de Birou Federal s-a stabilit celebrarea Zilei Internaţionale a Înotului (World Aquatics Day), în concordanţă cu FINA, în primul week-end din luna iulie. Anul acesta, World Aquatics Day se va sărbători pe 6 iulie şi este prima ediţie pentru România. Această primă ediţie are ca şi parteneri ai Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, următoarele cluburi: Bucharest Sport Club, Aqua Team Bucureşti, Aqua Sport Galaţi, CS Performer, CS YST, CS Pescăruşul Izvorani, CSM Piteşti şi CS Dacia Mioveni', se arată în comunicatul citat.

Evenimentele se vor organiza în Bucureşti - Bazinul 'Lia Manoliu' (între orele 9:00 şi 11:00), Bazinul Miramar (12:00-18:00), Bazinul Eşarfei (13:00-19:00); Galaţi - Lacul Vânători (9:00-12:00); Izvorani - Bazinul din cadrul Complexului Olimpic (10:00-12:00) şi Piteşti - Bazinul olimpic (13:00-16:00). Sunt aşteptaţi aproximativ 1.100 de participanţi. În 2016, Federaţia Internaţională de Nataţie (FINA) a decis stabilirea Zilei Internaţionale a Înotului (World Aquatics Day) pentru a serba toate sporturile acvatice din întreaga lume, la o dată comună.

FINA World Aquatics Day este ziua în care se sărbătoreşte şi se încurajează practicarea sporturilor acvatice, pentru o bunăstare socială şi dezvoltare în toate colţurile lumii. Obiectivul principal este de a încuraja masele din întreaga lume să participe la activitatea fizică în apă în bazine, râuri, lacuri sau mări deschise. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel