MONA LISA NEAGOE, propusă de PNL pentru funcția de JUDECĂTOR la CCR

PNL a propus-o pe judecătoarea Mona Lisa Neagoe pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională, rămasă vacantă după demisia lui Toni Greblă.

Judecătoarea Mona Lisa Neagoe este în prezent membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Grupul PNL din Senat a făcut propunerea pe ultima sută de metri, înainte ca termenul de depunere a candidaturilor, stabilit pentru ora 13:00, să expire, au declarat pentru DCNews surse liberale.

Prima candidatură oficială pentru postul lăsat liber de Toni Greblă la CCR a fost depusă marți, de grupul PSD din Senat. Nominalizarea social-democraților este Maya Teodoroiu.

Vezi aici detalii despre propunerea Mayei Teodoroiu: Oficial! Cine candidează pentru funcția de judecător la CCR

Candidaţii pentru funcţia de judecător la CCR vor fi audiaţi în cursul zilei de miercuri în Comisia Juridică, care va adopta un raport, potrivit anunțului făcut de Cătălin Boboc, președintele Forului.

PNL forțează majoritatea la Senat

Propunerea făcută de grupul PNL pentru funcția de judecător la CCR arată că negocierile purtate în ultimele zile de liberali au dat roade, iar aceștia sunt pregătiți să dea atacul la actuala majoritate din Senat.

Surse citate de DCNews declaraseră în urmă cu câteva zile că liberalii ar fi dispuși să revină la cutumă în privința numirilor la CCR, lăsând doar grupul PSD să propună un succesor pentru Toni Greblă.

Cum PNL a propus propriul judecător pentru Curtea Constituțională, ne putem gândi că negocierile duse de liberali pentru o nouă majoritate în Senat au dat roade, iar opoziția este dispusă să-și măsoare forțele cu PSD în Camera Superioară a Parlamentului.

Citește aici mai multe detalii despre jocurile de culise din Senat: Test decisiv la Senat! Momentul care va arăta dacă PNL a făcut majoritate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel