EXCLUSIV  MODIFICAREA CONSTITUȚIEI. Mutarea PSD. Ciolacu: Avem o echipă. Am cooptat și profesori, lăsați surprizele să vină

Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit EXCLUSIV pentru DC NEWS despre modificarea Constituției și despre viitorul partidului pe care îl conduce.

Întrebat de analistul politic Bogdan Chiriac dacă se așteaptă ca PSD să rămână în opoziție până în 2024, Ciolacu a răspuns: „Aici este altă temă, de modificare a Constituției”.

„De exemplu, în Italia, se creează o majoritate după alegeri, este normal, cum s-a creat și în România. Dacă, pe parcursul celor 4 ani de mandat, o formațiune iese din respectiva majoritate, se fac alegeri anticipate. Nu mai există «Stai că iese USR, intră PSD, iese PNL, rămâne USR». Nu, ai rezultatul alegerilor, s-a hotărât o majoritate sau un guvern minoritar, așa mergi toți cei 4 ani. Nu faci tu modificări în timpul jocului”, a adăugat liderul social-democrat.

Când se modifică Constituția pentru acest model?

„Când intenționați să propuneți modificarea Constituției în acest sens?”, a întrebat Chirieac. „Avem deja o echipă, dar nu e singura modificare. Avem o echipă întreagă, e și Titus Corlățean, sunt foarte mulți colegi, este și Robert Cazanciuc. Sunt 6-7 colegi care vor veni cu un proiect de propunere de modificare a Constituției”, a răspuns Marcel Ciolacu

„Am cooptat și profesori [de la marile facultăți de drept], lăsați surprizele să meargă în continuare, vom face dezbateri publice. Vorbim, totuși, de modificarea Constituției. Știm foarte bine că, în România, este foarte greu să faci alegeri anticipate datorită Constituției. Cred că democratic este să fie și alegeri anticipate. Mi se pare singura țară europeană care nu a avut anticipate în 30 de ani. Polonia, Ungaria, toți au avut”, a conchis liderul PSD.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel