Moartea în timpul postului. Ce se întâmplă cu sufletul

Cristian Andrei / 03 Martie 2018 / 21:30 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Postul eprezintă o perioadă de purificare trupească și sufletească. Potrivit tradiției populare, persoanele care mor în oricare dintre cele patru posturi de peste an  au drumul deschis către Impărăția Cerurilor. 

Potrivit  credințelor și superstițiilor populare, sufletele persoanelor care mor în timpul postului nu mai ajung la Judecata de Apoi, ci se duc direct in Rai. De asemenea, în perioada în care Cerurile sunt deschise, mai exact între Paște și Rusalii, cu precădere în Săptămâma Luminată, și de la Crăciun până la Bobotează, sufletele celor care mor ajung direct în Rai. Însă, se spune din bătrâni că nu este bine ca o persoană să moară în Săptămâna Patimilor, deoarece sufletul său se va chinui mult să ajungă în Rai.

Biserica Ortodoxa invata ca moartea este “despartirea sufletului de trup”; odata aceasta despartire savarsita, trupul este dat pamantului si putrezeste. Asadar, ultima menire a omului pe pamant este moartea, despre care Sfanta Scriptura marturiseste astfel: “Si se va intoarce tarana in pamant, de unde s-a luat, si duhul se va intoarce la Dumnezeu, la Cel ce l-a dat pe el” (Eccl.12,7).

[citeste si]

Moartea il rapeste pe om cand a ajuns la termenul predestinat de judecata lui Dumnezeu pentru indeplinirea rostului ce-i este impus. Acest termen acordat omului contine – prin prevederea dumnezeiasca – tot ce este folositor omului; deci moartea este de folos omului.

Dumnezeu a harazit sufletul sa treaca prin trei stari diferite, care constituie viata sa vesnica: viata in pantecele mamei, viata pe pamant si viata de dincolo de mormant.
Sufletul, la iesirea sa din trup, trece in imparatia fiintelor asemenea lui, adica in imparatia spirituala a ingerilor. Dupa faptele sale bune sau rele, sufletul se uneste cu ingerii cei buni in rai sau cu ingerii cazuti in iad, potrivit ortodoxia.me.

 

 Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24