Cum va fi vândut combinatul siderurgic din Galaţi

fotografia este ilustrativă
fotografia este ilustrativă

Dacă reuşeşte să cumpere cea mai mare oţelărie din Europa, Arcelor Mittal va vinde combinatul siderurgic din Galaţi.

Soarta combinatului siderurgic din Galaţi şi a câteva mii de familii depide de vânzarea celei mai mari oţelării din Europa. Grupul ArcelorMittal s-a oferit să vândă mai multe oţelării, dacă va reuşi să achiziţioneze Ilva, cea mai mare unitate de acest profil din Europa, se arată într-o depeşă Agerpres. Printre proprietăţile la care s-ar putea să renunţe ArcelorMittal se află şi combinatul siderurgic din Galaţi.

[citeste si]

Se decide până în 23 mai

Mai multe combinate din Cehia, Belgia, Italia, Luxemburg sunt pe listă, alături de cel din România. "Propunerea de a vinde aceste active este condiţionată de analiza finală şi de aprobarea Comisiei Europene, dar şi de finalizarea informărilor şi proceselor de consultare cu comitetele de întreprindere locale şi cu acelea la nivel european. Orice vânzare va depinde de finalizarea achiziţionării Ilva. Comisia Europeană ar urma să ia o decizie finală până la data de 23 mai 2018", a informat ArcelorMittal.

Oferta celei mai mari companii siderurgice şi miniere din lume, ArcelorMittal, este de 1.8 miliarde de euro, dar sindicatele de la Ilva, unde lucrează 14 de oameni, nu au fost impresionate şi protestează, de teamă să nu-şi pierdă locurile de muncă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel