Miting Ziua Muncii Paris. Poliția vs. anarhiști, asalt cu gaz lacrimogen

Forțele de ordine din Franța au intervenit la Paris cu tunuri de apă și gaz lacrimogen pentru a dispersa sute de protestatari mascați care au spart vitrinele magazinelor și au aruncat cocktailuri Molotov, cu ocazia marșului anual de Ziua Muncii.

Poliția franceză a avertizat încă de luni că sunt posibile ciocniri cu grupuri de anarhiști de extremă dreaptă, după ce aceștia ar fi anunțat pe rețelele de socializare că intenționează să organizeze pe 1 Mai “Ziua Revoluției”.

Protestatari cu cagule

Autoritățile afirmă că aproximativ 1.200 de protestatari îmbrăcați în negru și purtând glugi și cagule și-au făcut apariția alături de participanții la marșul desfășurat în fiecare de principalele sindicate din Franța, cu prilejul Zilei Muncii.

Protestatarii au spart vitrinele mai multor magazine, inclusiv ale unui atelier de reparații Renault și al unui restaurant McDonalds, pe o stradă din aproierea cartierului Austerlitz din estul Parisului și au dat foc unui autovehicul de construcții.

Extremiști de stânga

Ministrul de Interne Gerard Collomb a condamnat violența de pe străzile capitalei și a spus că va întreprinde tot ce îi stă în putere pentru a-i aresta pe cei vinovați.

Protestatarii au scandat lozinci anti-fasciste, au arborat steaguri sovietice și pancarte cu mesaje anti-guvernamentale și au aruncat cu petarde. Unii dintre ei au încercat să ridice baricade pentru a împiedica pătrunderea forțelor de ordine.

Reformă economică

Președintele francez Emmanuel Macron, ales în luna mai a anului trecut, în baza promisiunii că va revigora economia țării și va stimula crearea de noi locuri de muncă, se găsește într-o luptă cu sindicatele cu privire la planurile sale de a liberaliza legislația muncii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel