Urmărește emisiunea live


VIDEO Ministrul Sportului, Bogdan Matei, avertisment dur privind activitatea sportivă în România

Bogdan Matei a avertizat că dacă va fi neglijat sportul de masă, atunci România va rămâne fără sportivi valoroși și, implicit, fără recunoaștere internațională.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a făcut declarațiile în cadrul EU Sport Forum 2019.

'Fără federaţii nu putem vorbi despre sport, pentru că prin ele avem reprezentativitate internaţională. Din punct de vedere al strategiei noastre în sport, Guvernul României şi implicit Ministerul Tineretului şi Sportului sprijină federaţiile indiferent de disciplină. Însă le sprijinim în urma unor calendare sportive corespunzătoare, cât şi a unor obiective pe care fiecare în parte şi le asumă. Dar dincolo de acest aspect legat de federaţii, important e să ne aplecăm asupra sportului de masă. Pentru că dacă ne dorim să vorbim azi de federaţii cu sportivi valoroşi, trebuie să vorbim despre sportul de masă. Dacă nu acordăm o atenţie sporită sportului de masă peste 20-30-40 de ani nu mai putem vorbi despre sportivi valoroşi sau medalii. Mai mult, cred că este extrem de important să ne apropiem de mediul privat. Mediul privat trebuie să fie un partener pentru că el poate aduce un plus de valoare în ceea ce înseamnă pregătirea sportivilor şi infrastructura sportivă', a spus ministrul.

Un popor mai sănătos şi cu un viitor mai frumos

'Trebuie să încurajăm orice fel de mişcare, indiferent că este la nivel de club sportiv sau federaţie. Pentru fiecare dintre noi este foarte important să promovăm beneficiile mişcării. Dacă vom reuşi acest lucru cu siguranţă că vom putea vorbi despre o Românie care va câştiga multe medalii la campionatele europene, mondiale sau Jocurile Olimpice. În plus, vom avea un popor mai sănătos şi cu un viitor mai frumos', a adăugat Bogdan Matei.

VIDEO

Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, ministrul Sportului din Franţa, Roxana Mărăcineanu, şi comisarul european pentru educaţie, cultură, tineret şi sport, Tibor Navracsics, au participat, luni, la EU Sport Forum 2019, eveniment organizat la Bucureşti în contextul preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. La dezbateri au mai participat preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic European, Janez Kocijancic, ministrul Sportului şi Turismului din Polonia şi candidatul Europei la preşedinţia Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA), Witold Banka, preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping, Cristian Balaj, directorul general al CSM Bucureşti, Gabriela Szabo, Octavian Morariu, membru al Comitetului Internaţional Olimpic, preşedintele Comitetului Olimpic din Ucraina, Serghei Bubka, şi mulţi alţi oficiali ai instituţiilor sportive din ţările UE. Printre subiectele abordate în cadrul EU Sport Forum 2019, care vizează sportul profesionist, dar şi sportul de masă, s-au numărat dopajul în sport, rolul federaţiilor în promovarea sportului european şi modul în care statele membre ale Uniunii Europene pot atrage competiţii majore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel