Ministerul Sporturilor, alarmă pentru sportul românesc: Suntem la fundul sacului. În două luni, buboiul va exploda

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Angajaţi din Ministerul Sporturilor trag un semnal de alarmă privind situaţia financiară din sportul românesc. 

„Situația financiară nu este deloc una roză. Doar că aici intervine o singură mare problemă: federațiile olimpice care s-au bătut cu cărămida în piept că vor muta munții din loc la Olimpiadă prin rezultate fabuloase, acum nu mai au curajul să iasă în față și să solicite bani.

Pentru ce ar mai cere bani de rectificare bugetară, atâta vreme cât la Tokyo sportivii lor nu au făcut nimic? Bine, nu e!

Financiar, suntem la fundul sacului. În două luni, maxim, buboiul va exploda. Și atunci să vedeți discuții în sport”, au precizat surse din minister pentru Prosport.

Ministrul Novak anunţase o analiză "la sânge" a federaţiilor 

"Urmează să facem o analiză a tuturor federaţiilor, să discutăm cu cele cu care în viitor ne propunem să obţinem rezultate. Avem nevoie de analiză până la sânge pentru că efectiv trebuie să identificăm împreună cu reprezentanţii federaţiilor şi cu antrenorii care sunt problemele, ce nu funcţionează şi ce trebuie corectat. Trebuie să avem împreună o colaborare pentru performanţă, aceasta este ideea noastră", a afirmat el.

"Eu tot timpul mă gândesc că în astfel de momente, când sportivi vin acasă după ce au câştigat două-trei medalii, trebuie să ne bucurăm de performanţa lor şi să nu ne gândim la bugete, la federaţii. Acum şi eu aş putea să mă plâng de multe, dar consider că acum trebuie să ne bucurăm. Restul se discută şi după. Acum este un moment de sărbătoare. Eu cred că ştiu foarte bine care sunt lipsurile şi le-am repetat mereu pe parcursul anului. Dar minunile nu se vor întâmpla de pe o zi pe alta...ce s-a distrus în 20-30 de ani nu se va schimba în câţiva ani. În aceşti trei ani care urmează până la Paris trebuie să găsim sportivi talentaţi şi să le creăm toate condiţiile... şi în acelaşi timp să ne gândim ce facem pentru Jocurile din 2028. Acolo va fi primul pas în care trebuie să se arate un altfel de sport românesc", a explicat Novak.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel