Mini-Schengen România, Bulgaria, Grecia, ”o copilărie și pune în pericol aderarea completă”. Mureșan: Să dăm și austriecilor șansa...

captură Google Maps
captură Google Maps

Varianta unui mini-Schengen se pare că nu este văzută cu ochi buni nici din România. 

"România vrea să adere pe deplin la Schengen, nu vrem să aderăm la un Schengen ipotetic, cu Bulgaria și Grecia. Inițiativa e o copilărie și pune în pericol aderarea completă la Spațiul Schengen pe care România și-o dorește. Certitudinea e că la finalul lunii martie vom adera la Schengen cu aeroporturile și cu traficul maritim. Din aeroporturile din România au călătorit către UE sau înapoi aproximativ 12 milioane de oameni. Toți acești oameni, din martie, nu vor mai trebui să arate pașaportul la frontieră. Este un prim pas important, este depășirea blocajului și vetoului înregistrat din partea Austriei anul trecut și este un pas spre aderarea efectivă", a spus eurodeputatul liberal Siegfried Mureșan, la Digi24. 

Să le dăm șansa austriecilor

Cu privire la aderarea completă la Schengen, din toamnă, Siegfried Mureșan spune că ”în ultima jumătate de an s-au căutat și s-au găsit soluții, prin negociere, prin dialog între România, Bulgaria, Comisia Europeană și Austria, s-a găsit soluția de a adera cu aeroporturile și frontierele maritime acum, în martie. Sunt convins că aderarea cu aeroporturile va convinge Austria că niciuna dintre persoanele care solicită ilegal azil în Austria nu a trecut prin aeroporturile din România. Să așteptăm să aderăm cu aeroporturile, să evaluăm, să dăm și austriecilor șansa să vadă că e așa cum am spus noi, nu cum au spus ei, că aderarea noastră nu e un pericol pentru ei, ci dimpotrivă, aduce mai multe securitate pentru Schengen și cred că în a doua parte a anului putem avea o discuție și despre aderarea cu frontiera terestră", a mai spus europarlamentarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel