Mii de reclamaţii pentru rovignete. Şoferii spun că sunt amendaţi pe nedrept

rovinieta_75567100
rovinieta_75567100

Judecătoriile sunt asaltate de plângerile şoferilor după introducerea camerelor de monitorizare pe drumurile naţionale. Numai în Deva, judecătoria are în lucru peste 1.000 de dosare. Recordul îl deţine un şofer care a făcut zeci de reclamaţii, după ce a primit amenzi de 20.000 de lei.

Judecătorii spun că în cele mai multe cazuri, reclamanţii au avut câştig de cauză şi asta pentru că cei mai mulţi şoferi au primit amenzile acasă după mai multe luni de zile, în loc să li se atragă atenţia de la prima abatere, pentru a putea intra în legalitate.

Pe de altă parte, există cazurile şoferilor care au cumpărat maşinile, dar au păstrat rovignietele de la fostul proprietar, iar acestea nu mai figurau în baza de date a Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi, relatează RTV.

Mai este şi situaţia în care şoferii şi-au luat rovignietele electronice, însă nici acestea nu erau înregistrate. De aceea, cei care tranzitează DN7 de mai multe ori pe zi, primesc acasă zeci de sancţiuni pe care nu au de ales şi trebuie să le plătescă.

Într-o singură zi, numai la  judecătoria Deva au fost depuse peste 150 de plângeri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel