Mihai Covaliu, cu 365 de zile înaintea începerii JO de la Tokyo - Sper să depăşim zece medalii

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a afirmat, cu exact 365 de zile înaintea începerii Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020, că îşi doreşte ca delegaţia României să câştige peste zece medalii, se arată într-un comunicat de presă.

"Eu îmi doresc să depăşim zece medalii, dacă toate lucrurile vor merge aşa cum ne dorim. Mă voi abţine sau poate nu să plâng când îi voi vedea pe sportivii români pe podium, ştiu ce înseamnă să-ţi îndeplineşti un vis. Cel mai important este ca toţi să fie la capacitate maximă din punct de vedere fizic şi mental. Atunci vom putea vorbi de rezultate excepţionale la Jocurile Olimpice. Depinde de fiecare cum va gestiona acest an până la JO. Îţi poţi spori sau diminua şansele la medalii. Până acum suntem în grafic: echipa olimpică de fotbal a câştigat biletele pentru Tokyo, Simona Halep şi-a manifestat dorinţa de a participa şi a câştiga medalia de aur, la atletism avem trei sportive calificate, la nataţie avem doi sportivi, alte discipline sunt în plin proces de a acumula puncte ... abia în aprilie 2020 vom şti exact cu câţi sportivi mergem în Japonia" a spus preşedintele COSR.

Covaliu susţine că România poate obţine o medalie la fotbal.

"Sunt convins că la tenis putem lua aurul, avem atuuri puternice: Simona Halep şi Horia Tecău. Aşa cum fotbaliştii au reuşit să intre în careul de aşi la EURO, sunt absolut convins că la Tokyo îşi vor propune să urce pe podium. Băieţii au dovedit că au valoare. Când crezi în tine, Olimpiada este locul şi momentul să-ţi îndeplineşti obiectivele. Trebuie să ne aşteptăm ca fiecare sportiv să se autodepăşească, să-şi dorească să urce pe podium. Avem mare încredere în Team România", a explicat Covaliu.

A 32-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară se va desfăşura în perioada 24 iulie - 9 august 2020 în capitala Japoniei, Tokyo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel