Mihai Chirica revine după declarațiile despre diaspora: Au ajuns în traficul de carne vie. Să ne trezim la realitate

Mihai Chirica, primarul Iașiului, a lansat noi afirmații cu potențial jignitor pentru tinerii români, în care spune că, în cazul românilor plecați la muncă peste granițe, ”fetele ajung prostitute și băieții sclavi”.

”Fetele tinere și frumoase multe dintre ele au ajuns să se prostitueze, iar băieții, săracii, muncesc peste tot pe te miri ce, și uite așa îi transformă în sclavi, iar noi acasă nu avem cu ce să ne înteținem părinții, bătrânii, iar satele sunt abandonate”, a declarat într-o emisiune locală primarul Iașiului, Mihai Chirică.

Solicitat să-și explice punctul de vedere, mai ales că în mediul online comentariile sunt explozive considerând că primarul a jignit tineretul român, băieți și fete, Mihai Chirica a menționat:

”Era vorba de o emisiune despre educația la sate și abandonul satului românesc. Este o știre scoasă din context. Dacă se ascultă întreaga emisiune se vede că s-a ajuns la situația învățământului la sate, cu abandonul satului românesc unde sunt numai familii bătrâne și faptul că statul nu s-a preocupat de educația acelor copii. Deci ei, fără studii, fără un minim de educație, multe dintre tinerele care ajung acolo au devenit vulnerabile, au ajuns în traficul de carne vie, au fost și sunt exploatate în continuare”, a declarat Mihai Chirică.

- ”Așa cum v-ați exprimat dvs. nu vi se pare că jigniți profund românii care muncesc în străinătate?” a întrebat moderatoarea emisiunii, Marinela Mititelu.

- ”Orice persoană care se simte jignită are scuzele mele din orice punct de vedere. De ce credeți că este mai bine să stăm cu capul în nisip fără să observăm că străzile Romei sunt pline de români, ca străzile Amsterdamului sunt pline de români, de ce nu trebuie să ne trezim la realitate și să ne dăm seama că sursa acestor rele este lipsa educației. S-a abandonat școala cu sutele de mii, nici măcar 8 clase”, a fost răspunsul fără nicio asumare al primarului Iașiului, Mihai Chirica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel