Miami se confruntă cu noi obstacole pentru a găzdui o cursă de Formula 1 în mai 2021

Proiectul de organizare a unei curse de Formula 1 la Miami, în mai 2021, se confruntă cu noi obstacole, a anunţat preşedintele executiv al Formula One Group, Chase Carey, citat de Reuters.

Conform ziarului Miami Herald, guvernul local din Miami a aprobat o rezoluţie care le permite să interzică închiderea străzilor din apropierea circuitului stradal sau din zonele rezidenţiale din vecinătate în zilele de curse. De asemenea, autorităţile locale au solicitat o dezbatere publică privind aprobarea disputării de curse cu motor lângă stadionul Dolphins Hard Rock, unde urmează să fie construit circuitul stradal.

Organizaţia Miami Dolphins are însă dreptul de a găzdui în locaţia sa evenimente sportive cu aprobarea primăriei şi primarul Carlos Gimenez are drept de veto la noile măsuri votate de consiliul local.

Votul de ieri a creat noi probleme pentru noi pe care va trebui să le abordăm. Avem obstacole de trecut acum pentru a organiza o cursă la Miami, a declarat Carey la o reuniune a investitorilor din Formula 1.

Miami ar putea deveni al doilea oraş american care găzduieşte un Grand Prix după Austin (Texas), gazda etapei de duminică din sezonul 2019 de Formula 1.

Formula 1 şi organizatorii americani au renunţat în aprilie la un proiect de cursă în zona centrală a oraşului, ca urmare a opoziţiei oamenilor de afaceri şi a rezidenţilor.

Planul din jurul stadionului are de asemenea o opoziţie, de data aceasta din partea guvernului local.

Calendarul din 2020 al Formulei 1 a fost mărit la 22 de curse, un nou record şi Chase Carey nu exclude o nouă extindere: Cred că aici calitatea depăşeşte cantitatea. Când adăugăm o cursă în program, vrem să fim siguri că aduce ceva special pentru sport. Simt că nu am ajuns la capacitatea maximă, iar dacă întrebi echipele sau piloţii, ei vor să aibă 21, 22 sau 23 de curse. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel