Mexic. Candidatul la președinție amenință

Mexico City
Mexico City

Jaime Rodriguez, un candidat la președinția Mexicului, a spus într-o emisiune televizată că ”hoților ar trebui să li se taie mâna”.

Hoţilor ar trebui "să li se taie mâinile", a declarat un candidat prezidenţial la alegerile din Mexic într-o dezbatere televizată, duminică, luând prin surprindere o moderatoare şi declanşând o furtună de comentarii şi glume pe Twitter, relatează Reuters, preluată de Agerpres.      
Jaime Rodriguez, un candidat independent cunoscut ca "El Bronco" şi care stă prost în sondaje, a făcut această propunere în timpul unei discuţii despre corupţie în prima dezbatere televizată între cei cinci candidaţi prezidenţiali înaintea alegerilor de la 1 iulie.      
"Trebuie să le tăiem mâinile celor care fură. E simplu", a spus candidatul în vârstă de 59 de ani, adăugând că va cere Congresului să adopte o lege în sprijinul ideii.

[citeste si]

Se fac glume pe seama lui

Glume pe seama comentariilor lui Rodriguez s-au răspândit rapid pe Twitter, printre care o imagine a feţei sale suprapusă cu o poză a ceea ce părea a fi un militant islamist care taie mâna unui bărbat.      
Criminalitatea şi corupţia sunt principalele subiecte ale campaniei electorale, iar candidaţii se află sub presiune pentru a oferi un mod de a pune capăt corupţiei masive răspândite în sistemul public şi de a reduce numărul de infracţiuni care a atins maxime istorice.

Corupție și război contra drogurilor

Comentariile lui Rodriguez intervin după o lungă discuţie pe tema unei propuneri venite din partea candidatului favorit în alegeri, Andres Manuel Lopez Obrador, de a explora o amnistie vag definită, pentru a pue capăt unui război împotriva drogurilor, în care aproximativ 200.000 de persoane au fost ucise într-un deceniu. 
Ales în 2015 ca primul guvernator independent în Mexic, Rodriguez se clasează abia al cincilea printre candidaţii prezidenţiali în majoritatea sondajelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel