Metro Exodus. Pământul, distrus de un război nuclear

Pământul a fost devastat de un război nuclear. Cine a scăpat luptă pentru supraviețuire și încearcă să ia viața de la capăt.

Azi a fost lansat pe piaţa de gaming a titlului Metro Exodus. Jocul este dezvoltat de ucrainienii de la 4A Games Limited şi publicat de Deep Silver, fiind disponibil pentru PlayStation 4, Xbox One şi Microsoft Windows, potrivit metrothegame.com.

Metro Exodus păstrează reţeta care a consacrat franciza de jocuri Metro, fiind un first person shooter care combină conflictele şi strategia cu explorarea şi supravieţuirea.

Într-o lume post-apocaliptică

Acţiunea din Exodus are loc în anul 2036, după doi ani de la evenimentele din precedentul episod al seriei, Metro: Last Light. Jucătorul intră în pielea lui Artyom, un tânăr de 23 de ani, născut în anul în care Pământul a fost devastat de un război nuclear. Acesta decide, alături de echipa sa Spartan Rangers, să părăsească adăpostul subteran din Moscova pentru a călători spre estul îndepărtat, unde să înceapă o altă viaţă. După ce ajung la fluviul Volga, în apropierea Munţilor Ural, personajele se urcă la bordul locomotivei Aurora pentru a-şi continua traseul. Nu toţi vor supravieţui până la capătul aventurii, iar alegerile făcute de liderul Artyom vor influenţa direct vieţile celorlalţi.

Artyom are la dispoziţie un întreg arsenal de arme, realizate chiar de el folosind diverse componente găsite în universul virtual şi care pot fi combinate personalizat în funcţie de necesităţile din teren, unde va avea de înfruntat atât alţi oameni, cât şi o gamă largă de mutanţi. Jocul conţine nivele liniare dar şi secţiuni vaste de tip sandbox, unde libertatea de a explora este mult mai mare. Sistemul meteo dinamic, ciclul zi-noapte şi implementarea anotimpurilor care schimbă drastic decorurile din joc oferă o experienţă extrem de realistă.

Metro Exodus a fost primit favorabil de critici, obţinând scoruri de peste 80/100 din partea Metacritic.

Primul joc al seriei s-a numit Metro 2033 şi a fost lansat în anul 2010. A urmat Metro: Last Light, în mai 2013, ambele fiind realizate de studioul 4A. Seria de jocuri Metro este inspirată din romanul post-apocaliptic "Metro 2033" al scriitorului rus Dmitri Gluhovski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel