Membrii ştafetei braziliene de 4x100 m de la JO 2008 primesc medaliile olimpice după 11 ani

Membrii ştafetei Braziliei care au disputat proba masculină de 4x100 m din cadrul Jocurilor Olimpice de vară din 2008 de la Beijing vor intra în posesia medaliilor de bronz la 11 ani de la desfăşurarea competiţiei, a anunţat Comitetul Olimpic Brazilian (COB), citat de agenţia EFE.

Cei patru componenţi ai ştafetei (Bruno Lins, Sandro Viana, Vicente Lenilson şi Jose Carlos Moreira) îşi vor primi medaliile în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Lausanne (Elveţia), pe 31 octombrie.

Brazilienii, clasaţi iniţial pe poziţia a patra la JO 2008, au urcat un loc în ierarhia finală după ce jamaicanul Nesta Carter, câştigătorul probei, alături de compatrioţii săi Usain Bolt, Michael Frater şi Dwight Phillips, a fost depistat pozitiv în urma reanalizării eşantioanelor recoltate la competiţia din capitala Chinei.

Ştafeta din Trinidad-Tobago, clasată pe poziţia secundă, urcă astfel pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, în timp ce Japonia trece de pe locul al treilea pe poziţia secundă, bronzul revenind atleţilor brazilieni.

În urma acestei decizii, în palmaresul Braziliei figurează acum 17 podiumuri la JO de la Beijing, aceasta fiind totodată a 17-a medalie olimpică din istoria atletismului brazilian.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel