Mariana Enriquez, laureata Premiului Herralde pentru romanul 'Nuestra parte de noche'

Scriitoarea argentiniană Mariana Enríquez a fost recompensată luni, la cea de-a 37-a ediţie a Premiului Herralde, pentru romanul său 'Nuestra parte de noche', care abordează genul horror gotic, relatează EFE, citează Agerpres.

Mariana Enriquez, care va primi cei 18.000 de euro pe care îi acordă editura spaniolă Anagrama, se prezentase la concurs sub pseudonimul Paula Ledesma.

În cartea 'Nuestra parte de noche' este vorba despre un tată şi ful său care străbat Argentina pe şosea, de la Buenos Aires spre cascada Iguazu, la frontiera de nord cu Brazilia, în anii dictaturii militare, cu controale ale soldaţilor înarmaţi şi tensiunea care pluteşte în aer.

În acest cadrul realist, Enriquez construieşte o poveste fantastică în care cititorul descoperă case al căror interior se schimbă, coridoare secrete care ascund monştri inimaginabili, ritualuri cu sacrificii umane şi liturghii sexuale enigmatice.

În numele juriului, librarul Ponton Gijon a declarat că 'Nuestra parte de noche' debordează de fiinţe tipice acestui gen, dar care este totodată profund ancorat în realitate prin descrierea relaţiei profunde tată-fiu, a relaţiilor de dragoste şi prietenie, a suferinţei ca o condiţie a vieţii, precum şi faţa ascunsă a istoriei şi a politicii".

La rândul său, Juan Pablo Villalobos notează că această carte este de fapt "o saga, continuatoarea unei tradiţii pe care o putem numi 'Marele Roman Latino-american' care poate fi pus alături de opere la fel de ambiţioase şi nemăsurate, precum 'Rayuela' 'Paradiso', 'Un veac de singurătate', sau '2666.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel