Maria Vasii, AFIRMAȚII ZGUDUITOARE în comisia ”Sufrageria”: Cinci morți

Maria Vasii
Maria Vasii

Avocata Maria Vasii vorbește în comisia specială de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 despre lucruri îngrozitoare. 

Iată ce a afirmat Maria Vasii în comisia parlamentară: 

Vasile Alicsandri, judecător ÎCCJ, deces subit

- în ultima perioadă de timp, de la sfârșitul anului 2011, domnul Vasile Alicsandri vorbea din ce în ce mai mult că mai avea pe rol un dosar important și mă refer la dosarul dlui Năstase și că după ce va termina instrumentarea acestui dosar se va pensiona și urma să deschidem împreună o casă de avocatură. Se simțea din ce în ce mai rău, avea o afecțiune de prostată, dar care nu punea în pericol viața sa. Mi-a spus, în același timp că sunt tulburări foarte mari în sistemul judiciar și că ar fi foarte important să-i acord acest timp să-și vadă de sănătate, urma ca după ce rezolva aceste probleme să ne organizăm cu privire la deschiderea societății de avocatură. 

- perioada de timp, în loc să-l ajute să-și refacă sănătatea, a fost o perioadă în care sănătatea i s-a deteriorat din ce în ce mai mult așa încât în iulie 2012 a murit.

Plecase suspectă din magistratură 

- în 8 iulie este decesul dumnealui, iar la începutul lunii august, la câteva săptămâni, doamna judecător Hermina Iancu, persoană apropiată dânsului, și-a dat demisia din magistratură pentru o lungă perioadă de timp, am observat pe rolul CSM-ului că-n decembrie 2016 a făcut cerere de intrare în magistratură, care i-a fost aprobată. 

- V-o aduc în discuție pe doamna Hermina Iancu pentru că (...) pentru alegerile prezidențiale a condus Biroul Electoral Central. Era o colegă de complet de judecată al dlui Vasile Alicsandri. Plecarea dânsei din magistratură imediat după decesul dlui Alicsandri mi-a spus destul de multe.

- Nu știu dacă dl Alicsandri a avut o implicare și-n alegerile prezidențiale. Din câte știu în fapt, a avut o implicare oficială, în ziua ultimului tur în decembrie 2009, l-am întâlnit în cursul serii, era foarte tulburat. Pot să vă spun doar atât.

”Eu râdeam, iar dumnealui plângea în ultima perioadă de timp în fața mea”

(...) 

- Îmi amintesc că insista să ies din anumite cauze. Am fost o rebelă (...) și nu-l ascultam. Eu râdeam, iar dumnealui plângea în ultima perioadă de timp în fața mea. După ce a văzut că lucrurile se agravează, s-a întâlnit cu copiii mei, care sunt adulți, în lipsa mea, și, la fel, cu lacrimi în ochi, îmi transmitea anumite lucruri. 

- Vreau să vă spun că parte cele despre care mi-a vorbit că urmează să se întâmple pentru neascultare le-am trăit pe propria piele. Mi-am amintit cele ce mi-a spus când am aflat cu stupoare că a murit.

- Din punctul său de vedere, existau patru sau cinci pedepse: degradarea imaginii publice, pierderile materiale, pierderea profesiei, pierderea sursei de venit, moartea. 

- Mi-a dat câteva exemple. 

- După alegerile din 2009, acea persoană veselă, jovială devenise din ce în ce mai tensionat, un singur telefon îl făcea să renunțe la orice activitate și pleca. Mă mirau aceste lucruri din partea unui om foarte puternic. 

VOT MULTIPLU, discuție tensionată

- Știu că era foarte agitat și tulburat pentru votul multiplu. Autoritatea Electorală Centrală era singura care prelua DVD-urile pe care se înregistrau persoanele care intrau în secțiile de votare și care puteau fi văzute că fac turism electoral. În prezența mea, a avut o discuție la telefon despre aceste împrejurări, dar cum nu mă interesau aspectele, nu am fost atentă și nu vă pot reproduce. Știu doar că era tensionat pentru voturile date pe liste, cele din teatrele de operațiuni și pentru voturile din diaspora.

- Cunoscând aceste lucruri, văzând sfârșitul său rapid, nu am putut să nu-mi amintesc îngrijorarea sa și de aceea, în acea emisiune, am afirmat că mă interesează să aflu rezultatul anchetei dvs. pentru că au murit oameni și mă refer la dânsul, mă refer la dl Timofte care știu că-i era prieten și a sfârșit în 2009, mi-a vorbit despre moartea dânsului, mă gândesc la fiul dlui Timofte care a murit la 30 și ceva de ani de aceeași afecțiuni. Nu pot să nu pun în legătură cu alți doi apropiați ai mei, pot spune așa: dl avocat Felix Costescu, care a fost în primul FSN, în Arad, care a murit la 30 și ceva de ani de aceeași boală galopantă, dl procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Mihai Ruja, care la fel a sfârșit, fiind și el în FSN, de aceeași afecțiune. 

(...)

- Sora dlui Alicsandri mi-a confirmat că medicii din Viena i-au spus că natura nu poate să dezvolte concomitent atâtea tipuri de cancer câte au fost depistate asupra dumnealui. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel