Maria Holbură se retrage din gimnastică la nici 20 de ani

Facebook Maria Holbură
Facebook Maria Holbură

Maria Holbură a decis să renunţe la cariera de gimnastă, deşi încă nu are 20 de ani. 

„Maria Holbură a decis să se retragă”, anunță FRG, pe pagina de Facebook.

„Multe nu am de spus. Am decis să pun capăt carierei mele de gimnastă și le mulțumesc tuturor celor care au făcut parte din ea. Sunt foarte mândră de mine și de ceea ce am reușit să realizez până acum", a transmis gimnasta, care nu a împlinit încă 20 de ani.

Cei de la Federație i-au urat succes: „La 20 de ani nimic nu e imposibil! Suntem siguri că vei avea succes pe drumul pe care vei merge!”.

Maria Holbură a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar nu a trecut de calificări, scrie Mediafax.

Nadia Comăneci a vorbit despre durerile resimţite de gimnaste 

„Există durere şi pentru că nu există alternative. Nu există nicio zi în care să nu simţi o durere. Îmi amintesc că, atunci când concuram şi mă antrenam, aveam durere în fiecare zi. De la degetul de la picioare până la spate, încheieturi”, a spus Nadia Comăneci.

„Eu nu am suferit niciodată de twisties, uneori mi s-a întâmplat să nu fiu conectată în timp ce făceam exerciţiile, dar nimic serios. Soţul meu (Bart Conner, de două ori campion olimpic pentru SUA - n.r.) le-a avut şi a spus că este înfricoşător şi de obicei se întâmplă atunci când eşti sub o presiune mare. Corpul şi mintea ta nu comunică. Gimnastelor nu le place de obicei să vorbească despre asta”, a mărturisit fosta sportivă.

Italienii au întrebat-o pe Nadia despre România, care a lipsit de la concursul pe echipe la Tokyo. „Nu vă faceţi griji, la Paris vom fi acolo cu gimnaste mai tinere. Muncim la asta. Eu, din America, le dau o mână de ajutor. Nu vă vom dezamăgi”, a încheiat Nadia Comăneci. 

Marian Drăgulescu s-a retras şi el 

"După Jocurile Olimpice, voi mai avea un campionat naţional şi un campionat mondial. Campionatul mondial va fi peste două luni şi jumătate. Anul acesta, intenţionez să mă retrag. Cred că 33 de ani de activitate au fost suficienţi. Cred că tot ce am avut şi am putut să demonstrez am demonstrat în aceşti 33 de ani. Este un sport destul de solicitant gimnastica. Nivelul la gimnastică masculină a crescut extraordinar de mult. Până acum am reuşit să fac faţă. De acum înainte, va fi extraordinar de greu plus riscul de accidentare,  mai ales la aparatul sărituri... Cred că anul acesta am ales momentul potrivit să mă retrag din activitate", a spus Marian Drăgulescu, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel