Marele Premiu al Rusiei - Hamilton, 100 de victorii în F1, Mercedes nu a pierdut niciodată în Rusia

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Rusiei la Formula 1 şi este primul pilot care reuşeşte asta pornind din afara primelor trei locuri. 

După Marele Premiu de duminică de la Sochi, încheiat dramatic, pe ploaie, o singură cifră statistică a ținut capul de afiș, și anume cea de-a 100-a victorie în Formula 1 a lui Lewis Hamilton. Formula1.com a făcut o analiză aprofundată, relevând o mulțime de cifre furnizate de cursa din Rusia.

Mercedes este neînvinsă în istoria Marelui Premiu al Rusiei, câștigând toate cele 8 curse din circuit. Hamilton este primul pilot care câștigă cursa de la Sochi pornind din afara primelor 3 locuri de pe grila de start. A fost prima victorie a britanicului pornind de pe locul 4 pe grilă, de la cursa din Ungaria, din 2009. Hamilton a câștigat pentru a 2-a oară în ultimele 11 curse, precedenta sa victorie a fost la GP-ul Marii Britanii, scrie Mediafax.

Max Verstappen a terminat pe locul 2, pornind de pe ultima poziție pe grilă, și a fost al 2-lea în Rusia pentru al 2-lea an consecutiv.

Hamilton și Verstappen au terminat împreună pe primele două locuri (în orice ordine) de 23 de ori în istoria F1.

Carlos Sainz a obținut al 3-lea podium pentru Ferrari în acest sezon și prima sa clasare în top 5 în Rusia.

Locul 4 obținut de Daniel Ricciardo a fost cea mai bună clasare a sa la Sochi, cu care egalează cea mai bună clasare din istorie a lui Mclaren în GP-ul Rusiei.

Bottas, prima dată în afară podiumului

Valtteri Bottas a fost în afara podiumului în Rusia pentru prima dată de când s-a alăturat echipei Mercedes, iar luni se împlinește exact un an de când a câștigat ultima oară o cursă.

Fernando Alonso, de la Alpine, a terminat al 6-lea pentru a 3-a oară în Rusia, unde nu a obținut niciodată un rezultat mai bun. Pentru Alonso a fost al 4-lea rezultat în top 6, din 2021.

Lider în mare parte a cursei, Lando Norris a terminat în cele din urmă pe locul 7 pentru McLaren, după ce a condus doar 1 tur în cariera sa, înainte de cursa de duminică.

Norris a făcut cel mai rapid tur de pistă al cursei pentru a 3-a oară în carieră.

Rezultatul lui Kimi Raikkonen, locul 8, a fost cel mai bun rezultat al Alfa Romeo din 2021 și cel mai bun rezultat al finlandezului din Brazilia 2019.

- Sergio Perez, de la Red Bull, a încheiat pe locul 9 și și-a menținut recordul a încheia în puncte la toate cursele la care a luat startul în Rusia, chiar dacă, din cauza ploii, a pierdut șansa de a termina pe podium a treia oară în 2021.

- Terminând pe locul 10, George Russell și-a asigurat a 4-a clasare în puncte în ultimele 5 curse, după ce anterior nu a mai punctat niciodată pentru Williams, de la debutul său în 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel