Marele Premiu al Rusiei - Hamilton, 100 de victorii în F1, Mercedes nu a pierdut niciodată în Rusia

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Rusiei la Formula 1 şi este primul pilot care reuşeşte asta pornind din afara primelor trei locuri. 

După Marele Premiu de duminică de la Sochi, încheiat dramatic, pe ploaie, o singură cifră statistică a ținut capul de afiș, și anume cea de-a 100-a victorie în Formula 1 a lui Lewis Hamilton. Formula1.com a făcut o analiză aprofundată, relevând o mulțime de cifre furnizate de cursa din Rusia.

Mercedes este neînvinsă în istoria Marelui Premiu al Rusiei, câștigând toate cele 8 curse din circuit. Hamilton este primul pilot care câștigă cursa de la Sochi pornind din afara primelor 3 locuri de pe grila de start. A fost prima victorie a britanicului pornind de pe locul 4 pe grilă, de la cursa din Ungaria, din 2009. Hamilton a câștigat pentru a 2-a oară în ultimele 11 curse, precedenta sa victorie a fost la GP-ul Marii Britanii, scrie Mediafax.

Max Verstappen a terminat pe locul 2, pornind de pe ultima poziție pe grilă, și a fost al 2-lea în Rusia pentru al 2-lea an consecutiv.

Hamilton și Verstappen au terminat împreună pe primele două locuri (în orice ordine) de 23 de ori în istoria F1.

Carlos Sainz a obținut al 3-lea podium pentru Ferrari în acest sezon și prima sa clasare în top 5 în Rusia.

Locul 4 obținut de Daniel Ricciardo a fost cea mai bună clasare a sa la Sochi, cu care egalează cea mai bună clasare din istorie a lui Mclaren în GP-ul Rusiei.

Bottas, prima dată în afară podiumului

Valtteri Bottas a fost în afara podiumului în Rusia pentru prima dată de când s-a alăturat echipei Mercedes, iar luni se împlinește exact un an de când a câștigat ultima oară o cursă.

Fernando Alonso, de la Alpine, a terminat al 6-lea pentru a 3-a oară în Rusia, unde nu a obținut niciodată un rezultat mai bun. Pentru Alonso a fost al 4-lea rezultat în top 6, din 2021.

Lider în mare parte a cursei, Lando Norris a terminat în cele din urmă pe locul 7 pentru McLaren, după ce a condus doar 1 tur în cariera sa, înainte de cursa de duminică.

Norris a făcut cel mai rapid tur de pistă al cursei pentru a 3-a oară în carieră.

Rezultatul lui Kimi Raikkonen, locul 8, a fost cel mai bun rezultat al Alfa Romeo din 2021 și cel mai bun rezultat al finlandezului din Brazilia 2019.

- Sergio Perez, de la Red Bull, a încheiat pe locul 9 și și-a menținut recordul a încheia în puncte la toate cursele la care a luat startul în Rusia, chiar dacă, din cauza ploii, a pierdut șansa de a termina pe podium a treia oară în 2021.

- Terminând pe locul 10, George Russell și-a asigurat a 4-a clasare în puncte în ultimele 5 curse, după ce anterior nu a mai punctat niciodată pentru Williams, de la debutul său în 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel