Mai multe persoane din Alba, care au folosit fișe medicale false pentru schimbarea permiselor, aduse la audieri

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

O parte dintre suspecții vizați de perchezițiile polițiștilor din Alba de joi dimineață, au fost aduși la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Alba, unde vor fi audiați. Reaminim că potrivit autorităților, persoanele în cauză s-ar fi folosit de fișe medicale false, pentru a-și preschimba permisele de conducere.

Potrivit IPJ Alba, la data de 20 mai 2021, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează 10 percheziţii, dintre care 9 în județul Alba și una în județul Cluj, la domiciliile unor persoane bănuite de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie – mai 2021, persoanele vizate de anchetă s-ar fi folosit de fișe medicale false, pentru a obține preschimbarea permiselor de conducere auto, în vederea obținerii unei noi valabilități administrative.

La percheziţii, alături de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, participă polițiștii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Alba precum și polițiști din cadrul Poliției Orașului Zlatna, scrie alba24.ro..

Tot astăzi, 20 de percheziții și 14 verificări economice pentru evaziune fiscală

IGPR a mai anunțat, astăzi, că polițiștii din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 20 de percheziții domiciliare și 14 verificări economice, în municipiul București și în județele Ilfov, Brăila, Buzău și Constanța, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Persoanele bănuite, prin intermediul a 27 de societăți, ar fi eludat plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, prin evidențierea în actele contabile de operațiuni nereale, fiind cauzat un prejudiciu de un milion de lei.

De asemenea, vor fi puse în aplicare 17 mandate de aducere, emise pe numele bănuiților, ce vor fi conduși la sediul unității de poliție, în vederea aducerii la cunoștință a faptelor pentru care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și audierii acestora, pentru clarificarea situației de fapt.

La acțiune, participă polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Brăila, Buzău și Constanța, informează IGPR într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel