Mădălin Voicu și fiul său, concert pe scena Sălii Radio

Eveniment important pentru Mădălin Voicu!  

Mădălin Voicu împlinește 50 de ani de activitate artistică, eveniment care va fi marcat printr-un concert extraordinar. Va fi momentul în care îi va preda ștafeta fiului său cel mare, Mădălin jr, care este solistul concertului. Așadar vorbim despre un concert jubiliar, dar și despre un concert comemorativ "Ion Voicu".

Sala Radio

În continuarea tradiţiei muzicale iniţiate de marele violonist Ion Voicu, fiul său, Madalin Voicu – în ipostază de dirijor – şi nepotul său, Mădălin Voicu jr. - la pian – vor urca pe scena Salii Radio, la concertul pe care îl vor susţine vineri, 27 februarie (ora 19.00), alături de Orchestra Naţională Radio.

Întâlnire cu trei compozitori

Repertoriul serii va prilejui întâlnirea publicului cu trei compozitori: muzicianul italian din epoca barocului, Arcangelo Corelli, celebrul Mozart şi, în cea de-a doua parte a serii, Haydn – unul dintre cei mai prolifici compozitori ai clasicismului, considerat „părintele simfoniei". Deşi nu este cel căruia îi revine efectiv „actul de naştere" al genului, l-a dezvoltat la un nivel nemaiîntâlnit până la vremea aceea şi a compus 104 simfonii!

VEZI ȘI: EXCLUSIV. Actor cu destinul frânt. "Sunt bulversată. O zi foarte grea"

Veţi asculta aşadar Sarabanda, Gigue şi Badinerie – o suită de trei dansuri de epocă (Corelli), veţi aprecia unul dintre concertele mozartiene - Concertul nr. 23 în la major, pentru pian şi orchestră şi seara se va încheia cu Simfonia nr. 85, supranumită „Regina" (Haydn). Supratitlul este datorat, pe de o parte, faptului că era creaţia favorită a Mariei Antoinetta, regina Franţei la momentul respectiv, dar şi prezenţei, în partea a doua a lucrării, a unei romanţe franceze pe care o citează autorul.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate "Bilete.ro", în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel