Lupte: Răzvan Pîrcălabu (FRL) - La Campionatele Mondiale Under 23 avem obiectiv 1-2 medalii

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că delegaţia României are ca obiectiv câştigarea a 1-2 medalii la Campionatele Mondiale Under 23 care se vor desfăşura în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie la Budapesta (Ungaria).

Pîrcălabu a explicat că mulţi dintre sportivii care au reprezentat România la ediţia de anul trecut a Mondialelor U23, desfăşurate la Bucureşti, au ieşit din categoria de vârstă.

"Aşteptăm 1-2 medalii la aceste Mondiale Under 23 şi o luptă cât mai dârză din partea tuturor pe saltea. La ediţia de anul trecut de la Bucureşti am obţinut 8 medalii, e adevărat, dar s-a produs schimbul de generaţii la această categorie de vârstă. Practic, în afară de vicecampionul mondial Nicu Ojog noi nu mai avem în lot niciun medaliat de anul trecut. Ceilalţi au sărit de 23 de ani şi au trecut la seniori", a spus el.

"Cu toate acestea avem luptători care ne pot reprezenta cu cinste. Mă refer la Răzvan Arnăut (60 kg) de la greco-romane, un băiat foarte serios care a fost la un pas să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la Vlad Mariea (82 kg) care e multiplu medaliat la Europenele de juniori, la Nicu Ojog (87 kg) de la care aşteptăm cel puţin un argint ca anul trecut, la Zurab Kapraev (74 kg) la lupte libere, care anul trecut a fost accidentat, dar acum şi-a revenit, iar la fete le avem Kriszta Incze (62 kg) şi Ştefania Claudia Priceputu (50 kg)", a adăugat preşedintele.

Speranţele României la un titlu mondial sunt legate de Nicu Ojog, cel care la ediţia precedentă a cucerit medalia de argint. "Toate speranţele noastre pentru un aur sunt îndreptate către Nicu Ojog, dar eu spun că avem şi alţi luptători care pot face faţă cu brio unei finale mari pentru a cuceri titlul mondial. Din păcate Nicu Ojog nu este refăcut în totalitate, el revine după o accidentare. A fost în repaus vreo şase luni, l-am menajat pentru că a avut o fractură în talpa piciorului drept şi a rămas cu un gol între oasele respective. Iar până nu se umple acel gol o să aibă neplăceri. Dar o să strângă din dinţi, pentru că aşa sunt luptătorii, şi va da totul pentru a ajunge cât mai sus. Dacă nu s-a umplut golul dintre oase, atunci măcar golul de pe podium să se umple şi să ia de data asta un aur", a menţionat Pîrcălabu.

Dintre sportivii prezenţi la Budapesta, pentru patru competiţia reprezintă în acelaşi timp şi un antrenament în vederea turneelor de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo programate anul viitor. "Aceste Mondiale Under 23 reprezintă şi un fel de pregătire pentru sportivii noştri în vederea turneelor de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unul mondial şi unul continental, care se vor desfăşura anul viitor. Aşa, repede, fără să supăr pe nimeni, îmi vin în minte patru nume de sportivi care participă la aceste Mondiale U23 şi care au şanse mari să meargă la Tokyo, Kriszta Incze, Răzvan Arnăut, Nicu Ojog şi Zurab Kapraev", a precizat Răzvan Pîrcălabu.

România va participa la Campionatele Mondiale de lupte Under 23, programate în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie, la Budapesta (Ungaria), cu un lot format din 13 sportivi, după cum urmează:

greco-romane: Răzvan Arnăut (cat. 60 kg), Vlad Mariea (82 kg), Nicu Ojog (87 kg), Lenard Berei (130 kg);

lupte libere: Răzvan Kovacs (cat. 57 kg), Zurab Kapraev (74 kg), Mihai Palaghia (86 kg);

lupte feminin: Ştefania Priceputu (cat. 50 kg), Suzana Şeicariu (53 kg), Andreea Ana (55 kg), Kriszta Incze (65 kg), Roxana Capezan (68 kg), Alexandra Anghel (72 kg).

La ediţia 2018 a Campionatelor Mondiale de lupte Under 23, care s-au desfăşurat la Sala Polivalentă Ioan Kunst-Ghermănescu din Bucureşti, România a participat cu 30 de sportivi şi a câştigat opt medalii, trei de argint şi cinci de bronz.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel