Lungimea contează! Standardul, stabilit științific

[] []

13 aug 2016 / 20:33
Salveaza PDF Comentarii

  

 

Un studiu realizat de Carnegie Mellon University a stabilit că lungimea contează, ba chiar a convins autoritățile să adopte noi standarde.

Astfel, s-a dovedit că lungimea parolei pentru computer sau internet oferă o siguranță mai mare decât formulele complicate, cu cifre, litere și caractere speciale. De asemenea, folosirea unei fraze pentru drept parolă evită încurcăturile și lapsusurile.     Folosirea unor coduri secrete impunea, deseori, folosirea butonului ”Ați uitat parola?”. Noile standarde sunt adoptate de un număr mare de agenții guvernamentale și se vor impune în practica marelui public, scrie The Washington Post. Frazele folosite pentru codare trebuie să aibă între 16 și 64 de caractere, să fie ușor de memorat și să nu fie ușor de ghicit de către cunoscuți.

Alte studii remarcă, însă, că oricât de bune ar fi parolele sau passphrase-urile folosite, hackerii vor avea acces la datele personale. Majoritatea atacurilor are loc asupra serverelor care memorează parolele folosite și astfel au acces la conturile personale. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28