Lovitură pentru PNL în Senat! Trei liberali negociază trecerea la PSD

PNL este pe pasul de a primi o lovitură grea în Parlament. Potrivit unor surse politice, trei senatori liberali ar urma să treacă în perioada următoare în tabăra PSD.

Conform surselor DCNews, printre parlamentari se poartă negocieri intense, mai ales după ce co-președintele PNL, Vasile Blaga, i-a amenințat cu sancțiuni pe liberalii care nu au participat la votul din Senat pentru cazul Șova. 

Vezi aici detalii: Vasile Blaga: PNL va lua măsuri față de senatorii care au lipsit de la votul pentru Dan Șova


Viitoarele dezertări din PNL au în spate un calcul simplu făcut de parlamentarii opoziției. Aceștia au început să realizeze că venirea la guvernare este un obiectiv tot mai greu de atins. Spre deosebire de 2012, când căderea Executivului era clară și a condus la un val de plecări din tabăra puterii, acum nu sunt semne că majoritatea parlamentară va fi răsturnată.

Cum în viitorul Parlament vor fi mai puțini deputați și senatori, unii liberali se tem că vor rămâne până atunci în opoziție, după care nici nu se vor mai regăsi pe listele pentru următoarea Legislatură. Astfel, aceștia se gândesc să schimbe acum tabăra și să stea la putere până la viitoarele alegeri, pentru a-și putea negocia din alte poziții viitoarele funcții.

Ca să-și consolideze majoritatea fragilă din Senat, PSD este dispus să primească parlamentari din rândurile opoziției. Votul în cazul lui Dan Șova - 66 "pentru" şi 72 "împotriva" cererii DNA - a demonstrat încă o dată că majoritatea puterii încă funcționează în Camera Superioară, dar este fragilă, astfel că social-democrații nu sunt împotriva ”recrutărilor”.

Citește și: Senatorul Sebastian Grapă trece de la PNL la UNPR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel