Lovitură grea pentru preoți! Toți ar putea fi verificați

preoti
preoti

Deputatul Remus Cernea a depus joi la Senat o iniţiativă legislativă care prevede ca reprezentanţii cultelor să poată fi verificaţi de către Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii.

'Astăzi, 26 noiembrie, alături de alţi şapte colegi deputaţi, am depus la Senat, ca primă Cameră sesizată, o iniţiativă legislativă care prevede ca şi ierarhii şi şefii cultelor religioase recunoscute de lege, până la nivel de preot inclusiv, precum şi asimilaţii lor de la parohiile din ţară şi din străinătate să poată fi verificaţi de către Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, nu exceptaţi de facto de la acest lucru aşa cum se întâmplă acum', afirmă Remus Cernea într-un comunicat.

Deputatul susţine că, printr-un amendament adoptat în 2008, preoţii puteau fi verificaţi doar la cererea cultului din care fac parte, iar acest lucru a dus la blocarea oricăror verificări.

'Este important să ne cunoaştem istoria, iar responsabilităţile unor fapte mai puţin onorabile prin care unii prelaţi au colaborat cu organele represive ale regimului comunist să fie cunoscute de către opinia publică. Acest lucru va contribui pe termen mediu şi lung într-o mult mai mare măsură la o credibilizare a bisericii decât încercarea de a ascunde adevărul', mai spune Remus Cernea. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel