Liviu Dragnea, precizări privind pensiile din sistemul de apărare și ordine publică

Liviu Dragnea - Olguța Vasilescu
Liviu Dragnea - Olguța Vasilescu

Liviu Dragnea a dat asigurări, luni, că pensiile din sistemul de apărare şi ordine publică nu vor fi diminuate, apreciind că trebuie să existe discuţii pe această temă, precum şi în privinţa Legii pensiilor, despre care spune că are "foarte multe sensibilităţi".

"Nu e o lege uşoară, este destul de apropiată ca şi importanţă de legea salarizării unitare. Este o lege cu foarte multe sensibilităţi. (...) Plecările din sistem sunt generate de prevederile actuale ale legii. Şi a apărut informaţia că pensiile din acest sistem vor fi diminuate şi oamenii se grăbesc să plece din sistem la 45, 46, 47 de ani, ceea ce nu e în regulă pentru că statul român a investit în aceşti ofiţeri, care au experienţă foarte bună, de care România are nevoie şi cred că trebuie să li se spună foarte clar că nu li se diminuează pensiile. Dar trebuie făcute discuţiile în aşa fel încât legea pensiilor să fie o lege dreaptă, o lege justă, corectă", a declarat Dragnea la Parlament.

Potrivit lui Liviu Dragnea, premierul ar trebui să discute despre aceste lucruri cu toţi actorii interesaţi, cu toţi partenerii sociali, cu ministrul Apărării, ministrul de Interne, reprezentanţi ai altor structuri din sistemul de apărare şi ordine publică, cu ministrul Muncii, pentru a se încerca stoparea plecărilor din sistem.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel