Liviu Dragnea întoarce pensiile speciale ale parlamentarilor

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marți, după ședința coaliției de guvernare, că legea pensiilor speciale pentru parlamentari va fi trimisă înapoi la comisia pentru statut. 

Liviu Dragnea a spus că actul normativ "trebuie să aibă o formă foarte apropiată de modelul de la Parlamentul European". 

"Vrem să ajungă într-o formă care să fie agreată politic și vrem să participe și colegii de la PNL", a spus Liviu Dragnea. Președintele interimar al PSD a argumentat că "nu mi se pare corect ca un parlamentar să poate primi o bonificație la pensie dacă are doar șase luni de mandat". Liviu Dragnea a apreciat că trebuie încheiat un mandat pentru ca un ales să primească pensie specială, potrivit hotnews.ro

Deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvăz a anunțat, însă, că marți, la Comisia pentru Statut, s-au modificat doar unele prevederi din legea pensiilor speciale, ca urmare a cererii de reexaminare a președintelui.  Deputatul a spus că prevederile cu privire la cuantumul pensiei speciale pentru parlamentari rămâne de 0,55% și că indemnizația va fi pentru parlamentarii și senatorii cu mandate cuprinse între 6 luni și 3 mandate. O modificare se referă la faptul că pensia nu poate fi încasată de deputați și senatori în paralele cu indemnizația de parlamentar. Parlamentarii care au fost condamnați pentru fapte de corupție săvârșite în calitate de parlamentar nu vor putea beneficia de pensii speciale, însă cei condamnați pentru incompatibilitate vor putea beneficia de pensie specială pentru că este vorba despre situație administrativă, nu de corupție. Klaus Iohannis  a retrimis în iulie Parlamentului legea pentru pensiile speciale pentru parlamentari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel