Liliana Țuroiu, propunerea PSD pentru președinția ICR, avizată favorabil

Liliana Țuroiu, propunerea PSD pentru funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român (ICR), a primit 15 voturi ”pentru” în Comisiile pentru cultură şi pentru politică externă ale Senatului. 

”Aş dori să spun foarte sincer şi cu părere de rău că va trebui să pun între paranteze creaţia mea artistică pentru o perioada limitată. Este adevărat că anul acesta am anulat cinci expoziţii internaţionale în eventualitatea în care va exista un aviz pozitiv şi un vot pentru desemnarea mea ca preşedinte al Institutului Cultural Român. Dar pentru ca iubesc tradiţia şi cultura românească şi pentru ca le-am promovat în creaţiile mele de până acum, voi face, sa spun aşa, acest sacrificiu profesional, pentru că nu este altceva decât un sacrificiu profesional, şi cei care provin din diverse medii artistice ştiu asta - nu este uşor să o iei de la capăt atunci când ai ajuns oarecum la un nivel de notorietate internaţională, însă pentru mine este o provocare la nivel de management şi mai ales e o provocare a omului de cultura care sunt”, a afirmat Liliana Ţuroiu la audieri.

[citeste si]

Pentru funcţia de preşedinte al ICR au mai fost propuşi Radu Carp din partea PNL, care a obţinut 2 voturi, Cosmin Manolescu, propunerea USR - 3 voturi şi Radu Boroianu, propus de UNITER - zero voturi.

Pentru cele două funcţii de vicepreşedinte, Comisiile reunite i-au avizat pe Mirel Taloş (ALDE) - 15 voturi şi Krizbai Bela Dan (UDMR) - 13 voturi.

Conform legii, conducerea ICR este asigurată de un preşedinte, cu rang de ministru, ajutat de doi vicepreşedinţi, cu rang de secretar de stat, numiţi şi revocaţi în/ din funcţie de plenul Senatului, cu votul majorităţii senatorilor prezenţi, la propunerea Biroului permanent al Camerei superioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel