Legea privind pensiile militarilor, promulgată de Traian Băsescu

băsescu
băsescu

Preşedintele Traian Băsescu  a semnat decretul pentru    promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Pe 6 iulie, Curtea Constituţională a României (CCR) a decis că sunt constituţionale dispoziţiile Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

CCR a constatat că sunt neîntemeiate criticile de neconstituţionalitate extrinsecă formulate asupra dispoziţiilor Legii de aprobare a OUG 1/2011, fiind respectate prevederile din Constituţie referitoare la condiţiile de adoptare a ordonanţelor de urgenţă.

Curtea a soluţionat obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii privind aprobarea OUG 1/2011 formulată de 131 de deputaţi aparţinând grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal şi al grupului parlamentar al Partidului Social Democrat.

Cu unanimitate de voturi, Curtea a mai constatat că sunt inadmisibile criticile de neconstituţionalitate intrinsecă a dispoziţiilor legii contestate întrucât autorii obiecţiei de neconstituţionalitate nu au formulat o veritabilă critică, ci au prezentat o analiză teoretică a unor decizii ale Curţii Constituţionale şi ale Curţii Europene a Drepturilor Omului, fără a contesta conţinutul normativ al legii supuse controlului de constituţionalitate.

"Prin urmare, autorii obiecţiei nu au respectat exigenţele art.10 alin.(2) din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, potrivit cărora sesizările adresate Curţii Constituţionale trebuie să fie motivate", susţinea CCR.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play


Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
YesMy